Press "Enter" to skip to content

Un digital alemany dedica un article a l'”absurda” definició de l’estat espanyol del delicte de terrorisme

Puntuació dels lectors

El digital alemany Heise.de ha dedicat una editorial a la manifestació catalana per la llibertat dels exconsellers i els Jordis, en l’article remarca la manca d’objectivitat de l’estat espanyol per aplicar una mateixa llei en circumstàncies diferents.

Text íntegre de l’article

Desenes de milers de persones contra l’absurda “definició de terrorisme” de l’estat espanyol

La justícia espanyola ha aprofitat els atacs a Charlie Hebdo a França el 2015 per abusar de la definició de “terrorisme” a Espanya, ara qualsevol cosa pot ser denominada terrorisme a la terra dels “postfeixistes”. El que inicialment es va vendre en públic com una mesura per defensar-se dels terroristes presumptament islamistes, ha estat rebutjat per l’arma universal de la socialdemocràcia des de fa molt de temps.

Gairebé tots els dissidents poden convertir-se en “terroristes”, com els titellaires espanyols, que han d’anar a la presó per això. Dissabte, desenes de milers de persones es van manifestar a la Iruña Basca (Pamplona) contra l’intent d’establir un “consell de guerra” per definir un atac banal com un delicte de “terrorisme”. La ciutat es va omplir de gent per exigir “justícia”. Més de 50.000 persones van demostrar la seva solidaritat amb vuit joves que s’enfronten a penes de presó de fins a 62 anys. El Parlament i el govern regional de Navarra també havien donat suport a les protestes, de manera que hauria d’haver estat la manifestació més gran que Iruña hagi experimentat mai.

Dilluns comença al jutjat especial espanyol “Audiència Nacional” el judici als joves de la localitat d’Altsasu, el Tribunal Nacional de Justícia demana un total de 375 anys de presó. La petita ciutat es troba a la carretera que uneix Iruña i la capital basca Gasteiz (Vitòria) .Altsasu, va ser testimoni d’una disputa entre dos Guàrdies Civils paramilitars (fora de servei) i els seus “socis” amb joves locals en la matinada del 15 d’octubre. D’una guerra de paraules que els guàrdies civils havien començat, d’acord amb els testimonis (als que no se’ls permet testificar en el procés), va esclatar una baralla a la matinada del 15 d’octubre de 2016 al Bar Koxka. L’oficial i el sergent van resultar ferits lleument.

Al principi, el procés s’havia suspès a Madrid. El llavors ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ja havia esmentat un “crim d’odi”, però va ser un “incident puntual” ha afegit. Encara que sempre en la seva línia dura, no volia veure una connexió política amb la “kale borroka” (baralla de carrer) que havia existit al País Basc durant molts anys. Això va ser simplement perquè no hi havia, ja que l’organització terrorista ETA havia detingut “definitivament” la lluita armada el 2011. Perquè Euskadi ara segueix l’exemple de Catalunya i depèn totalment de mitjans pacífics per fer complir els objectius polítics.

Però, de sobte hi va haver un gir a Madrid i els polítics del Partit Popular (PP) van començar a parlar de “terrorisme” en el procés i el Ministeri fiscal – que depèn del govern – comença a esmentar la nova secció de la llei penal 573, que també va ser criticada per un representant especial de l’ONU i que va catalogar de “massa ampli i rebuscat”. El cas va ser retirat del tribunal local a Pamplona i assignat al Tribunal Especial de Madrid.

Precedent per a l’acció contra les protestes

Una baralla de bar que pot ocórrer cada cap de setmana pot tenir conseqüències molt més greus, tot estava polititzat pel govern espanyol i la seva “mà dura”. Lamela està al comandament, i ara vol donar un “exemple”. Hi ha molts exemples, els Bascos, el titellaire a Madrid o els talls de ruta a Barcelona, ​​on fins i tot un jutge del tribunal especial en el cas de Tamara Carrasco, membre d’un Comitè per a la Defensa de la República (CDR), no veia el “terrorisme” per cap costat, mentre que la fiscalia pretén en aquest cas la criminalització àmplia i massiva de les protestes.

També està clar per als catalans que a Madrid ara hi haurà una decisió preliminar en el cas dels vuit bascos, i que pot ser un precedent. Si s’aprofita el concepte de terrorisme en aquest cas, la repressió contra les protestes a Catalunya continuarà intensificant massivament i s’utilitzarà en qualsevol ocasió que els ciutadans es resisteixin a la policia o als paramilitars, després se’ls acusarà de terrorisme. Això aparentment va passar en el tribunal del cas basc, ja que gairebé tots els testimonis de la defensa han estat rebutjats pel tribunal, de manera que els advocats defensors i les famílies de l’acusat diuen que pràcticament no poden defensar-se. Es queixen d’una “impotència absoluta” i una “violació òbvia de la protecció legal efectiva”.

Per tant, el cas dels “Vuit d’Altsasu” també està sent “perseguit” a Catalunya. Allà, moltes persones que es van reunir ahir per una de les grans manifestacions del moviment independentista, també es manifesten contra la repressió del cas basc. La manifestació es porta a terme sis mesos després de l’arrest de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 480
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser