Press "Enter" to skip to content

S’arxiva la causa contra l’alcalde de Callús, acusat per desobediència durant l’1-O

Puntuació dels lectors

El jutjat d’instrucció número 2 de Manresa ha acordat arxivar de manera provisional les diligències que tenia obertes per un delicte de desobediència contra l’alcalde de Callús, Joan Badia, en relació als fets de l’1 d’octubre.

En la resolució emesa pel jutge, que s’ha fet pública aquest dilluns, s’explica que el mateix ministeri fiscal va demanar l’arxivament provisional de la causa perquè les actuacions que hi constaven “són insuficients per sustentar cap acusació”. A més, segons el relat, la fiscalia tampoc ha trobat cap prova incriminatòria i ha constatat l’existència de “versions contradictòries” sobre allò que va passar l’1-O, per exemple si es compara amb l’atestat de la Guàrdia Civil, tot i que la fiscalia tampoc hagi demanat que s’inclogui en la causa.

“Davant el cúmul de dubtes al voltant d’allò que realment va passar, es procedeix a acordar l’arxivament provisional”, ha resolt la jutgessa. A més, la magistrada afegeix el detall que la fiscalia tampoc va sol·licitar en cap moment la pràctica de cap diligència complementària.

Badia citat dos cops

Unes 200 persones van donar suport a l’alcalde de Callús, Joan Badia, d’ERC, el passat 5 de febrer quan va ser citat a declarar per un presumpte delicte de desobediència durant l’1-O. L’alcalde, però, va restar poc temps a les dependències judicials perquè es va acollir al seu dret a no declarar.

Segons va manifestar a la sortida dels jutjats, aquella acusació no tenia cap sentit i denunciava que la seva citació s’emmarcava en una “causa general” contra l’independentisme i la democràcia. “Tothom ha vist les imatges, i només vam intentar fer de mediadors”, va dir.
El jutjat va obrir diligències contra ell arran d’una denúncia presentada per ell mateix davant els Mossos d’Esquadra contra l’actuació de la Guàrdia Civil en el municipi, en la qual posava de manifest que estava al capdavant de l’asseguda realitzada per 50 persones davant l’entrada del col·legi Joventut. En rebre aquesta denúncia que constatava que el mateix alcalde estava al capdavant del grup que feia una asseguda per suposadament impedir l’entrada de la policia, el jutjat va acordar investigar-lo per un presumpte delicte de desobediència.

Segons l’alcalde, la seva citació era una “revenja” de la jutgessa per haver denunciat la Guàrdia Civil per les seves actuacions als col·legis electorals durant el referèndum.

L’alcalde bagenc també va anar als jutjats el passat 10 d’abril per declarar, en aquest cas, com a perjudicat en la causa per les càrregues policials de l’1-O a la comarca. A la sortida, Badia va assenyalar que creia que havia quedat clar que ells van ser les víctimes d’una acció “desproporcionada”. Aquell dia també van declarar 9 veïns del municipi que van patir lesions i formaven part de la denúncia col·lectiva que van interposar per les càrregues policials que van patir durant el referèndum. L’alcalde va acusar la Guàrdia Civil de mentir sobre els fets.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 283
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser