Press "Enter" to skip to content

Josep Rull: “Seguiré sent independentista perquè no vull que els meus fills visquin en aquest país”

Puntuació dels lectors

Els exconsellers empresonats en la causa sobre el ‘Procés’ han continuat aquest dimarts obrint la comporta de la crítica. En la línia que va marcar dilluns l’exvicepresident Oriol Junqueras i el candidat a la presidència Jordi Sànchez, han llançat greus retrets contra la instrucció i el jutge Pablo Llanera. Un dels més durs ha estat Josep Rull. Mirant al jutge, l’ha acusat de seguir el full de ruta del ministre Rafael Catalá i li ha dit que seguirà sent independentista, pels seus fills, perquè no visquin en un país en què vas a la presó per les teves idees polítiques.

“No seríem aquí jutjats si no haguéssim guanyat les eleccions”, ha dit a més d’afegir que el judici oral serà “un mer tràmit” i comparar la Justícia espanyola amb la d’altres països que tenen a les mans l’extradició dels fugits. “Veiem la llum en la tenebra en alguns països del nord d’Europa on hi ha una classe de Justícia millor que aquesta”, ha dit per exemple, en clara referència a la postura d’Alemanya sobre el lliurament de Carles Puigdemont.

A més, ha desplegat fortes crítiques contra el sistema judicial i contra el ministre de Justícia al qual ha retret parlar massa en públic i vaticinar, pas a pas els diferents avenços que ha anat fent el jutge en la seva instrucció. En la seva opinió, el Suprem ha obert un procés polític simplement per expressar idees i per una forma de pensar.

En un to similar s’ha pronunciat l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva que ha defensat que Catalunya té legitimitat per exercir l’autodeterminació: “Jo li dono suport des de posicions no nacionalistes pel fet de ser un demòcrata”, ha indicat. Ha descartat que sigui legítim judicialitzar “un conflicte polític” i ha apel·lat a la voluntat política de l’Estat espanyol per resoldre la qüestió “per mitjans pacífics”.

“Sóc un demòcrata amb un currículum personal vinculat a la no-violència, la cultura de pau i la resolució de conflictes. No vaig assumir ni assumiré mai com possible una actuació violenta per obtenir un fi polític”, ha afegit. També s’ha referit al referèndum de l’1-O i ha lamentat la “violència policial” que va ser desproporcionada. “Una votació popular massiva no es podia reprimir per la força, sobretot perquè aquesta actuació no constitueix cap delicte”, ha indicat.

Com ja va fer ahir, el jutge ha respost a les crítiques i ha desmentit que les seves decisions estiguin previstes per endavant. Ha posat com a exemple el seu acte de processament en què quatre dels investigats, entre ells Artur Mas, van quedar fora i altres només van ser processats per desobediència, que no porta penes de presó.

Forn es desmarca

Només l’exconseller d’Interior Joaquim Forn s’ha desmarcat i ha aprofitat aquest dimarts la seva cita indagatòria al Tribunal Suprem per tornar a reclamar la seva llibertat. A preguntes del seu advocat, a l’únic al qual ha contestat ha demanat “una mesura cautelar menys costosa que la presó per poder preparar la seva defensa”. Ha reiterat, a més, el que ja va apuntar en altres declaracions i s’ha desvinculat de la violència.

El jutge Pablo Llarena ha reprès les compareixences indagatòries dels presos en la causa pel ‘Procés’. A més de comunicar de forma personal a cada un dels investigats el seu processament, el magistrat ha escoltat de nou els seus arguments. Durant la primera jornada d’aquestes cites al TS, Junqueras i els responsables de les associacions sobiranistes van voler denunciar la limitació dels seus drets en el procediment judicial.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.3K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser