Press "Enter" to skip to content

Cospedal va cursar un màster amb el tutor de Cifuentes que va rebre múltiples subvencions del PP

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
453Shares
Puntuació dels lectors

La ministra de Defensa i secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, també va passar pels cursos de postgrau de la Universitat Rei Joan Carles i el seu docent va ser Enrique Álvarez Conde, que va dirigir el màster presumptament fals de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes .

El catedràtic Enrique Álvarez Conde, que va ser suspès, de manera cautelar, divendres passat, per la universitat era el responsable de l’Institut de Dret Públic adscrit a la Rei Joan Carles, que va rebre subvencions atorgades per administracions governades pel PP.

Cospedal confirma que va passar per la Rei Joan Carles
María Dolores de Cospedal es va matricular a la Universitat Rei Joan Carles en la seva etapa com a sotssecretària d’Administracions Públiques -entre maig de 2001 i juny de 2002- i va tenir entre els seus professors a Álvarez Conde, segons ha confirmat la mateixa ministra a L’Español, que avança avui aquesta notícia.

Cospedal no ha explicat per què va triar aquesta universitat i no una altra. Es dóna la circumstància que aquest centre era l’elegit per altres dirigents del Partit Popular, com el vicesecretari general de Comunicació, Pablo Casado.

La ministra de Defensa va sortir en defensa de Cifuentes enmig de la polèmica per el seu màster. En la Convenció Nacional del PP, que es va celebrar el passat cap de setmana a Sevilla, Cospedal va cridar a “fer pinya enfront de les males arts” i “defensar el que és nostre i als nostres”.

Cospedal va reconèixer que havia coincidit “en diverses etapes” amb Enrique Álvarez Conde, encara que sense aclarir amb quins motius. Fonts de la Universitat Rei Joan Carles assenyalen que Álvarez Conde va comentar en el seu dia a altres professors que anava a dirigir la tesi de secretària general del PP, encara que la veritat és que Cospedal no va arribar a acabar els cursos de doctorat ni realitzar el treball final, i per això no apareix en el seu currículum, segons portaveus de la ministra, que han dit al citat diari que després de matricular-se en la Rei Joan Carles, es va adonar que no tenia “el temps que requereix una tesi doctoral” i “ho va deixar”.

El PP va donar nombroses subvencions a Álvarez Conde
Álvarez Conde va ser entre 1996 i 1999 director de l’Institut Nacional d’Administracions Públiques i va deixar aquest lloc quan Mariano Rajoy va abandonar aquest ministeri, per a ser rellevat per Ángel Acebes, que va triar a María Dolores de Cospedal com a sotssecretària.

El 2001 es va crear l’Institut de Dret Públic adscrit a la Universitat Rei Joan Carles, que ha rebut nombroses subvencions de l’Ajuntament, Comunitat i del Govern central, de manera opaca. Segons el citat diari, les ajudes concedides, de manera opaca, entre 2007 i 2013 han desaparegut de la web i les d’anys següents s’esmenten, però no s’especifica les seves quanties.

La Comunitat de Madrid va aportar a l’Institut 152.400 euros en el curs 2006-2007 i un any abans, 60.000 euros. En el curs 2004-2005 també va cedir una quantitat que no es precisa. Entre 2013 i 2017 des dels ministeris d’Economia i Interior també es van donar subvencions.

Enrique Álvarez Conde va ser ponent en diversos actes organitzats per FAES, la fundació que presideix José María Aznar.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
453Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
453Shares