Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

‘The Washington Post’ confirma amb un reportatge el caràcter no violent dels CDR

Comparteix
254Shares

El diari The Washington Post va publicar un reportatge sobre els Comitès de Defensa de la República a Catalunya (CDR). Mentre una part de la premsa espanyola ha criminalitzat a aquest moviment, sense dubtar en vincular-lo amb el terrorisme, el diari nord-americà ressalta que els membres dels CDR es declaren no violents i aporta testimonis que desmenteixen les acusacions que pesen contra aquest moviment.

La informació destaca que, amb la majoria dels líders independentistes a la presó o fora del país, els CDR han pres el relleu en la reivindicació d’una Catalunya independent: “Són grups vagament organitzats com comitès de defensa, i han pres un protagonisme en el moviment d’independència de Catalunya un cop els dirigents han estat empresonats o han marxat del país”.

L’article explica que els CDR es van crear el 2017 per donar suport al referèndum de l’1-0 i explica com funcionen: “Els seus membres s’organitzen en una xarxa de tres-cents comitès, i molts tenen els seus propis logos i pàgines i perfils propis a les xarxes socials. Alguns CDR rurals tenen quatre membres, i altres a la ciutat de Barcelona reuneixen dues-centes persones en les seves assemblees”.

El diari nord-americà informa de la detenció a principis d’aquesta setmana de Tamara Carrasco a Viladecans, acusada al principi de rebel·lió i de terrorisme, i ressalta que moltes de les protestes dels CDR han estat pacífiques, encara que no obvia els talls de carretera.

De fet, The Washington Post inclou testimonis d’experts que qüestionen les acusacions de violència i terrorisme que pesen contra els CDR.

Comentaris
Comparteix
254Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.