Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]L’advocacia de l’Estat demana documentació al Parlament de la querella a Llarena

Puntuació dels lectors

Mariano Rajoy avisava aquest divendres de les possibles conseqüències si el Parlament es querellava contra el jutge del Suprem, Pablo Llarena, per presumpta prevaricació. I abans, fins i tot, de presentar-se la querella, l’Advocacia de l’Estat ja ha començat a treballar.

Segons fonts de l’executiu espanyol, ja s’està recopilant documentació per estudiar si l’acció del Parlament pot constituir un possible delicte de malversació de fons públics.

El govern de Rajoy esperarà a veure si els grups parlamentaris demanen una reconsideració, però si tira endavant la querella, afirma, s’actuarà contra la mesa per via penal i no a través del Tribunal Constitucional.

Acord de la mesa

La mesa del Parlament va aprovar aquest divendres la proposta del president Roger Torrent de querellar-se contra Llarena per presumpta prevaricació.

La decisió s’ha pres en una reunió extraordinària de la mesa de la cambra catalana, amb els vots de la majoria independentista, representada per Junts per Catalunya i ERC. Els Comuns comparteixen la idea però han recomanat optar per altres vies perquè hi ha “dubtes jurídics”. PSC i Ciutadans hi han votat en contra. La CUP i el PP català no hi tenen dret a vot.

Els lletrats del Parlament han expressat els seus dubtes que el Parlament pugui iniciar una acció judicial d’aquestes característiques ja que consideren que hauria de ser Jordi Sànchez a títol personal o el seu grup parlamentari qui assumís una iniciativa com aquesta.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 221
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser