Press "Enter" to skip to content

Roger Torrent: “Per aconseguir la República estem disposats a jugar-nos-ho tot”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
228Shares
Puntuació dels lectors

Ho han fet tot i ho faran tot. Aquest és el missatge que ha enviat el president del Parlament, Roger Torrent, en l’acte d’Esquerra per commemorar la república.

Torrent ha reivindicat en un discurs contundent que “ningú pot dubtar del compromís” d’ERC amb la República.

“Algú dubta del compromís personal dels homes i dones d’ERC? Qui pot dubtar quan tenim el president a la presó i la secretària general a l’exili? Qui pot dubtar del compromís personal d’Esquerra Republicana? Ningú pot dubtar.”

El polític republicà assegura que, a més, que estan disposats a continuar fent sacrificis per aconseguir la república catalana:

“Per aconseguir la República, estem disposats a jugar-nos-ho tot. Estem disposats a jugar-nos tot per guanyar la llibertat. Però no us llibertat que duri unes hores, no una llibertat que duri uns dies. La llibertat definitiva.”

Torrent ha recordat els 87 anys d’història del partit. ERC ha fet aquest 14 d’abril l’acte “República és democràcia” en commemoració a l’aniversari de la proclamació de la II República.

ERC ha transformat la seva tradicional Festa de la República del 14 d’abril en una jornada reivindicativa i d’intens record dels empresonats i els exiliats. “Avui som aquí però no podem estar de festa”, ha assegurat el president del Parlament, Roger Torrent.

En l’acte també ha participat el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, que ha demanat la formació d’un govern:

“No volem noves eleccions! Som el peu de la República efectiva, al peu de la muntanya. Ara només hem de decidir quin és el corriol, el camí a través del qual com abans millor fem el cim.”

Carta d’Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat una carta des de la presó d’Estremera a la seva militància en què anima a formar govern com més aviat millor i iniciar la recuperació de les institucions. Junqueras diu que “cal seguir sumant i oferir un projecte inclusiu i integrador per a tots els ciutadans”.

Per a Junqueras, cada pas que desconnecta de la centralitat és un pas enrere “i ho és impedir formar govern”. Junqueras afegeix que, si això no s’entén, si no se supera aquest impàs, hauran convertit la victòria del 21D en un regal al 155 i als que impulsen una involució dels drets i llibertats sense precedents:

“Si no superem aquest impàs, haurem convertit la victòria del 21 de desembre en un regal al 155 i als que impulsen una involució dels drets i llibertats sense precedents.”

“La formació del Govern, la recuperació de les institucions és una necessitat. És ben cert que no suficient. Però és, en canvi, un pas imprescindible per avançar. Sense Govern, sense recuperar les institucions, som més febles”.

Junqueras anima a perseverar i mantenir la unitat d’acció dels demòcrates per “assentar una sòlida majoria teixint complicitats” i a superar la política de blocs. Diu que és inútil i contraproduent “gesticular i fer volar coloms”. També assegura que ERC no es pot deixar endur per la frustració, ni caure en actituds maximalistes que no porten enlloc.

“Llums llargues, estratègia de suma i voluntat de construir un nou país, net, just i lliure. Aquesta és la recepta. El camí a recórrer és llarg i costerut. Siguem pacients, siguem constants i sobretot fem passes sòlides que ens permetin avançar.”

Per a Oriol Junqueras ja hi ha prou polítics catalans a les presons i a l’exili i ara l’objectiu “ha de ser buidar-les”:

“A Estremera no hi vull més amics. Ni a cap presó. Ni cap més exiliat. Prou de fer mal a bones persones, a gent d’una trajectòria pacífica i democràtica inequívoques. L’objectiu no pot ser omplir les presons de bones persones. L’objectiu ha de ser buidar-les.”

Marta Rovira: “No hi ha alternativa a un acord”

En la mateixa línia, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha fet des de Ginebra una crida a les forces independentistes a seure en una taula de “forma serena i ferma” per arribar a acords. Rovira insta les forces republicanes a ser capaces de posar-se d’acord sobre qui ha de ser el president de la Generalitat perquè “no vingui imposat des de fora”.

Rovira ha assegurat que “no hi ha alternativa a un acord” i alhora ha reivindicat que fer govern “no és l’objectiu final però sí imprescindible” per assolir els horitzons polítics marcats:

“No hi ha alternativa a posar-nos d’acord i fer govern és imprescindible.”

Després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi tornat a rebutjar que Jordi Sànchez pugui assistir a la seva investidura, Rovira recorda que “el temps ha començat a córrer” i adverteix que “ara sí que tenim una fita, a partir de la qual ja no podrem fer un govern ni escollir president”.

Rovira apel·la a la comprensió entre els representants dels partits independentistes i encoratja les noves cares que representen JxCat, ERC i la CUP a seure a la taula de la negociació “tantes vegades com faci falta”.

“Totes les forces republicanes hem de ser conscients que hem d’arribar a un acord, cal escollir president, cal fer govern, no és l’objectiu final però és imprescindible per arribar a tots els objectius polítics que ens marquem. I cal començar la legislatura per recuperar el terra democràtic fonamental i construir majories molt àmplies per defensar drets polítics i civils.”

Comparteix

Comentaris
Comparteix
228Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
228Shares