Press "Enter" to skip to content

L’advocat especialitzat en drets humans Ben Emmerson denuncia que el govern espanyol ha violat la llei internacional

PuntuaciĂł dels lectors

L’advocat especialitzat en drets humans Ben Emmerson denuncia que el govern espanyol ha violat la llei internacional en negar a Jordi SĂ nchez el permĂ­s per intervenir en el debat d’investidura.

Emmerson, que representa Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els Jordis davant l’ONU Ă©s a Barcelona per participar en un debat sobre la llibertat d’expressiĂł que es fa a la presĂł Model. És un dels actes organitzats per la plataforma #NoCallarem.

La mateixa setmana que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha desestimat per segona vegada que Jordi SĂ nchez pugui assistir al debat d’investidura, el lletrat anglès afirma que molts paĂŻsos estan canviant de parer respecte de l’actitud de l’Estat. Segons Emmerson, l’opiniĂł pĂşblica internacional comença a adonar-se que Espanya “estĂ  desmantellant, peça a peça, la seva pròpia democrĂ cia”

Ben Emmerson assenyala que “el compromĂ­s per la no-violència” de l’independentisme marcarĂ  les estratègies a seguir.

Poc abans, Ben Emmerson, ha dit en una entrevista a Rac1 que “Espanya ha vulnerat de manera flagrant el dret internacional des del moment que van ficar a la presĂł polĂ­tics que emetien les seves opinions polĂ­tiques”. Per l’advocat, l’estat espanyol s’estĂ  comportant com un règim repressiu, hereu d’un passat feixista, per això ha demanat a la comunitat internacional “que desperti”.

Al debat de la presĂł Model tambĂ© hi han participat Diana Riba, parella de RaĂĽl Romeva, i la periodista Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, que ha posat èmfasi en l’actitud que s’ha d’adoptar per seguir endavant davant de situacions adverses.

Bonet ha valorat de forma positiva que la justĂ­cia alemanya hagi analitzat “amb una lupa” les imputacions que la justĂ­cia espanyola ha fet contra Carles Puigdemont i que pensin que “el que s’ha produĂŻt no Ă©s violència ni un alçament armat”.

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser