Press "Enter" to skip to content

El director del màster de Cifuentes amenaça amb “tirar de la manta” contra el PP

Puntuació dels lectors

Enrique Álvarez Conde, director del màster oficial de l’Institut de Dret Públic l’obtenció podria acabar amb carrera política de Cristina Cifuentes, centra avui la polèmica després de la decisió de la cúpula de la Universitat Rei Juan Carlos (URJ) de suspendre’l de les seves funcions “per les greus irregularitats detectades”. El catedràtic de Dret Públic creu que és injust que l’opinió pública i els òrgans directius de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) centrin les seves mesures disciplinàries en ell, i no contra l’equip del rector Javier Ramos o contra la presidenta de la Comunitat de Madrid.

En les últimes hores ha augmentat el seu enuig després d’anunciar-un expedient sancionador contra ell i contra la funcionària que suposadament va manipular les actes que van permetre aprovar el títol de Dret Públic a la presidenta de Madrid, segons va revelar eldiario.es.

Álvarez Conde té en el seu poder abundant informació sensible, recollida durant els seus deu anys al capdavant de l’Institut de Dret Públic. Segons ha comentat en privat a professors de la URJC, amb els quals ha contactat L’Independent, estaria disposat a “tirar de la manta”. El director del màster de Cifuentes assegura tenir proves contra l’actual rectorat i contra diversos dirigents del PP de Madrid. No entén per què la mateixa universitat que el forma expedient no fa el mateix contra la presidenta regional, segons estableix el Ministeri d’Educació.

Álvarez Conde es queixa que els responsables de la investigació interna mai li van cridar a declarar

El catedràtic de Dret sosté que va ser pressionat pel rector per lliurar una acta falsificada, com va informar El Confidencial el 6 d’abril. Encara que dos seus subordinades (Alícia López dels Mossos i Clara Souto) han apuntat que ell va ser el responsable de fabricar un document fals, Álvarez Conde insisteix que l’única cosa que va fer va ser “reconstruir” un document que existia, com va declarar a Carlos Alsina a Onda Cero. I sosté que l’actual rector, en lloc d’escoltar-en la comissió d’investigació interna que es va crear poc després de saltar l’escàndol, va decidir traslladar l’expedient a la Fiscalia. Per això, afegeix, va acudir al programa de ràdio.

El director del màster suspès no entén per què la URJ li expedienta ell i no a Cristina Cifuentes

La guerra d’acusacions probablement es resoldrà als jutjats. Però, fins al moment, ell s’ha convertit en el primer caigut, juntament amb la funcionària Amalia Calonge. Tot i que no perdrà de moment el seu lloc de treball, si perdrà el seu lloc com a responsable de l’Institut de Dret Públic, del que se li ha suspès en les seves funcions. Per això Álvarez Conde creu que pot haver arribat el moment de donar a conèixer la informació de què disposa. El serial de la URJC promet continuar diverses setmanes més.

Tampoc comparteix la defensa del rector i el seu equip que va fer dimecres passat en roda de premsa la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles, CRUE. I entre el professorat de la Rei Joan Carles hi ha qui indica que l’IDP no és l’únic centre que escapa a la fiscalització d’aquesta universitat creada en els anys noranta i molt vinculada als populars madrilenys.

La CRUE va manifestar “tot el seu suport al rector” per a “arribar fins a les últimes conseqüències” i així “mantenir el bon nom de la universitat”. Però Álvarez Conde assegura que Javier Ramos el va pressionar per construir una acta inventada de la defensa del TFM de Cifuentes. I pretén qüestionar la versió dels rectors.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 2.9K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser