Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rafael Hernando: “Si a Cristina Cifuentes li van donar un Màster que no corresponia, el culpable serà qui li va donar el títol”

Comparteix
389Shares

La Universitat Rei Joan Carles admet que el màster de dret públic de l’Estat autonòmic que organitzava el seu Institut de Dret funcionava de manera “greument irregular”. En aquest institut i en aquest curs és on va obtenir el seu títol la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes. Així ho ha deixat per escrit el rector Javier Ramos després de la investigació interna ara suspesa després de remetre l’expedient a la Fiscalia.

La sospita està, en primer lloc, en les notes del curs. L’informe del rector detalla que les faltes estan en “les qualificacions efectuades en el mateix”. Tot a partir que detectessin “versions contradictòries sobre la veracitat de l’acta d’avaluació del treball fi de màster” de Cifuentes. El catedràtic Enrique Álvarez Conde va assegurar per escrit que hi va haver tal defensa acadèmica el 2 de juliol de 2012. Dues de les professores dels noms que signen l’acta han admès que va ser una fabricació. Álvarez Conde ha acabat per confessar que el va documentar es va falsificar.

Per la seca banda, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assenyalat aquest divendres que si la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, “li han donat un títol que no corresponia, el responsable serà qui li ha donat el títol i no la persona que l’ha rebut “.

Hernando ha assegurat que ell mateix té “un màster com cal, no com els que fan ara alguns” i que li “va costar” aconseguir després de dos anys d’estudis i exàmens.

Després de l’escàndol del màster, que ja ha costat la suspensió del responsable Álvarez Conde i un expedient a la professora que va canviar les notes, molts líders del PP han deixat de mostrar el seu suport a Cifuentes en públic. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha declarat aquest divendres que les noves informacions “afegeixen incertesa” i Rajoy ja ha suggerit a Cifuentes que faci un pas enrere.

Comentaris
Comparteix
389Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari