Press "Enter" to skip to content

El PSC, Cs i el PP no assisteixen a l’homenatge a les víctimes del franquisme

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
500Shares
Puntuació dels lectors

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha compromès avui a preservar la memòria històrica i a defensar els drets i les llibertats fonamentals.

Ho ha fet durant l’acte d’homenatge als republicans represaliats pel franquisme, que es fa cada any al Parlament i que Torrent ha presidit avui per primera vegada.

Torrent ha començat el seu discurs afirmant que “els valors i els ideals republicans”, presents en l’acte a través de les persones homenatjades, “són més vius que mai” i “presents en els projectes polítics de la majoria de les forces polítiques del Parlament”.

També ha afirmat que “la societat catalana té uns valors molt arrelats en la llibertat i els drets fonamentals, i ho demostra constantment”.

Ha lamentat, però, que “alguns valors del franquisme i els ideals feixistes, tot i que minoritaris, també continuen presents”.

En aquest sentit, ha denunciat que “grups feixistes, amb símbols nazis i ultranacionalistes s’han manifestat amb tota impunitat mentre que s’ha intentat criminalitzar la protesta cívica i pacífica”.


El president del Parlament, Roger Torrent, durant l’acte d’homenatge als represaliats pel franquisme (ACN)

Segons Torrent, a més, el govern espanyol no només obstrueix “tots els intents de revisitar el passat amb dignitat democràtica”, sinó que també afavoreix “la regressió i la limitació dels drets i les llibertats fonamentals”. També s’ha referit als “atacs” de les “institucions de l’Estat”.

Per tot plegat, considera Torrent, “hem de fer-nos més forts que mai en la defensa dels valors, dels drets i de les llibertats fonamentals”.

El president del Parlament també s’ha referit a la decisió de la mesa de presentar una querella contra el jutge Llarena i l’ha emmarcada en aquesta defensa de “les nostres institucions, els nostres drets i les nostres llibertats”.

Torrent ha acabat el seu discurs, pronunciat sota la pluja, davant de la biblioteca del Parlament, amb les paraules següents:

“Aquells que estem al capdavant de les institucions no defallirem en la defensa dels drets i les llibertats fonamentals, de la democràcia al nostre país. Defensarem els nostres drets, protegirem la memòria històrica i, sobretot, no permetrem que es trepitgin els nostres drets i les nostres llibertats”.

PSC, Cs i PP, absents

A l’acte d’avui d’homenatge a les víctimes del franquisme no hi han assistit ni el PSC, ni Ciutadans ni el PP.

Eva Granados, diputada socialista, ha defensat l’absència del PSC amb l’argument “que la memòria dels represaliats del franquisme s’hagi de barrejar amb la situació de conflicte polític que viu el país en aquests moments”.

“Ens hauria encantat anar a aquesta mena d’actes, però des d’un temps ençà no són actes contra els immolats del franquisme, sinó que són actes de reivindicació d’una ideologia, d’una proposta concreta”.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
500Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
500Shares