Press "Enter" to skip to content

El “postgrau a Harvard” de Pablo Casado va ser un curset de quatre dies a Aravaca i no recorda si el va pagar

Puntuació dels lectors

“Jo en aquells dies ja tenia quatre postgraus en la meva matèria: un a Harvard i un altre a Georgetown, tots dos a Estats Units, i dos més a Espanya”, va assegurar Pau Casado aquest dimarts per explicar com va poder aprovar el seu màster a la Universitat Rei Juan Carlos sense anar a classe. I és cert que en el seu currículum al Congrés dels Diputats hi figura un “DGP de la Kennedy School of Government de la Universitat Harvard”. Però quan s’aprofundeix en aquest “DGP”, el curs brilla bastant menys del que el vicesecretari del PP llueix en el seu expedient acadèmic.

Aquest curs de Harvard es va impartir a Madrid, al barri d’Aravaca, al campus de l’IESE, l’escola de negocis de la Universitat de Navarra. Es tractava d’un programa de només quatre dies, entre el 16 i el 19 de juny. No hi havia altre requisit acadèmic per inscriure que el pagament de la matrícula i el pas per un comitè d’admissions. Tampoc hi havia un altre requisit per al títol que l’assistència a totes les classes.

A Internet, al web de l’IESE, encara queda rastre d’aquest curs de quatre dies a “Driving Government Performance”, un programa de “estratègies de lideratge” per a “directius públics”. El màster va comptar amb el patrocini de la Comunitat de Madrid, la Junta de Castella i Lleó i l’Ajuntament de Barcelona. La inscripció costava 2.000 euros. S’impartia en anglès amb traducció simultània, segons confirmen des del IESE.

En aquell moment, Pau Casado era diputat a l’Assemblea de Madrid. A les preguntes eldiario.es sobre la seva matrícula, Casado “no recorda” si va pagar aquests 2.000 euros que costava aquest curs o va gaudir d’algun tipus de beca per ser diputat autonòmic. Assegura a eldiario.es que va conèixer d’aquest programa perquè ja havia realitzat un altre programa anterior a l’IESE i va saber d’aquest programa a través d’aquesta escola de negocis.

“Es pot dir que són postgraus. Sí, perquè et demanen la llicenciatura per accedir-hi “, assegura Casado. No és correcte perquè en aquest curs de quatre dies no hi havia cap requisit acadèmic obligatori per assistir-hi. Només el pagament de la matrícula i el vistiplau al comitè d’admissions, com es pot comprovar en el propi fullet del curs al web de l’IESE i en el seu equivalent a Harvard.

El professor que va impartir aquest curs de quatre dies va ser Robert Behn, de Harvard. Segons expliquen des del IESE, el títol és de Harvard tot i que el curs s’impartís al campus de l’IESE a Madrid. El mateix programa està disponible també al campus de Harvard a Boston amb una durada similar i un preu més onerós: 8.800 dòlars segons les últimes tarifes.

Casado ha explicat a eldiario.es que aquest curs de quatre dies no és la seva única relació amb Harvard. També compta amb un altre certificat en un altre programa intensiu similar, d’uns pocs dies l’agost de 2008, al Reial Col·legi Complutense a Harvard de la Universitat Complutense de Madrid, a Boston.

L’altre “postgrau” del que va presumir Casado aquesta setmana, el de Georgetown, va tenir una durada “semblant” al “DGP” de la Kennedy School of Government. Casado no recorda exactament quants dies de classe va tenir en aquest curs.

El dirigent del PP assegura que mai ha dit res que sigui fals i que en el seu currículum al Congrés presenta aquests programes com un complement a la seva formació acadèmica.

Fuente : Eldiario.es

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 380
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser