Press "Enter" to skip to content

El número 2 de Cs a València: Tres postgraus i 4 màsters simultanis en diferents comunitats autònomes

Puntuació dels lectors

Emilio Argüeso és el Fran Hervías de Ciutadans a la Comunitat Valenciana: té a la mà el control orgànic del partit com a secretari d’Organització. Seva és la tasca de dirigir la “fontaneria” amb fil directe amb els seus superiors en la direcció, que encapçala Albert Rivera entre Madrid i Barcelona. Així ho estableix el model vertical de presa de decisions en matèria de funcionament intern del partit taronja amb les seves franquícies territorials, on els responsables orgànics no depenen jeràrquicament dels portaveus polítics, Fernando Giner (partit) i Mari Carmen Sánchez (Parlament autonòmic).

Després iniciar-se en política al PSOE en els anys noranta, va militar al Partit Popular a Alacant, on no va aconseguir fer-se un buit, i es va apropar al projecte de Ciutadans. Avui, a més de pasturar la vida domèstica de la seva organització, Argüeso és diputat autonòmic, secretari primer de la Mesa de les Corts Valencianes i membre de la comissió parlamentària de Drets Humans. Des de la seva incorporació a la càmera després dels comicis de 2015, ha participat en 876 iniciatives parlamentàries, la major part d’elles en forma de preguntes al Consell de Ximo Puig compartides amb companys. Es diria que té poc temps per a altres activitats, però, d’acord amb el que revela el seu perfil de LinkedIn, i que justifiquen certificats que ha remès al Confidencial, és un especialista en esprémer les hores, els minuts i fins als segons.

Tots els meus avis van morir amb Alzheimer. Hi ha un component hereditari i m’han recomanat tenir el cap ocupat i la ment activa

El polític està cursant en l’actualitat de forma simultània 3 graus universitaris i quatre postgraus en forma de màster en cinc universitats diferents. Aquesta mena de marató acadèmica se suma a les tres llicenciatures i al màster que ja posseeix: Dret, per la Universitat Catòlica Santa Teresa de Jesús d’Àvila, Criminologia i Periodisme, per la Universitat de Múrcia, i el postgrau en Ciències Forenses per aquesta universitat , un màster presencial que llavors era de 60 crèdits (avui de 90). Tots aquests títols, segons el mateix perfil de la xarxa social, els va obtenir entre els anys 2005 i 2015. El dirigent de Ciutadans ha enviat a aquest diari tots els certificats. Va completar Criminologia en 2008, Periodisme el 2009 i Dret el 2015. Entre la seva primera llicenciatura i la segona, va obtenir la certificació del seu primer màster, segons els mateixos documents. És de formació universitària tardana. Va néixer el 1969.

La polèmica en les irregularitats del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a la Universitat Rei Joan Carles ha posat sota la lupa els currículums de tota mena de càrrecs públics. Encara Argüeso demana explicacions a Cifuentes, posa el focus en la responsabilitat dels executius de la universitat. “Hi ha universitats serioses i altres que estan demostrant que no ho són. A Múrcia hi ha catedràtics que fa 20 anys (que …) i no es casen amb ningú. Les coses o les fas o no les fas”, opina. “El que ha de reconèixer [diu sobre la presidenta madrilenya] és si ha fet el màster o no. Si no ho ha fet, ha de donar la cara i dir-nos que l’hi han regalat. Hi ha gent a la qual li costa molt de sacrifici poder estudiar”, assesta.

Si Cifuentes no ha fet el màster, ha de donar la cara i dir-nos que l’hi han regalat. Hi ha gent a la qual li costa molt de sacrifici estudiar

Guàrdia civil en excedència voluntària des de 2005, quan, segons explica, va obtenir plaça de funcionari a l’Ajuntament d’Archena (Múrcia), Argüeso assenyala que ha espremut la fórmula de poder sumar segons cicles, que va traient assignatures “a poc a poc” i que això, més les convalidacions d’assignatures, li permet completar els itineraris acadèmics. Seguint aquest sistema, el parlamentari de Ciutadans afirma estar “cursant” actualment el màster en Anàlisi i Prevenció del Crim de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (a distància), el de Criminologia Aplicada i Recerca Policial de la Universitat Catòlica d’Àvila (semipresencial) , el de Ciències Forenses de la Universitat de Múrcia (semipresencial) i un quart de Drets Humans, Democràcia i Globalització per la Universitat Oberta de Catalunya (a distància). Es tracta de programes formatius i el cost es calcula en funció dels crèdits contractats, però que requereixen treball de fi de màster (TFM) per a l’obtenció del títol.

“M’és igual tenir 12 que cap títol. Ho faig perquè els meus avis paterns i materns van morir amb Alzheimer. Hi ha un component genètic hereditari i el psiquiatre i el neuròleg m’han recomanat que tingui el cap ocupat i la ment molt activa”, és la justificació que ofereix al Confidencial de la proliferació de coneixements acadèmics que afirma estar adquirint en aquests moments. “Estudiar no em costa res. És com el que es va a fer un cafè. Sóc solter i ho faig els caps de setmana. L’únic que pateix és la meva butxaca”, fa broma sobre el cost dels estudis.

Crèdits de doctorat en Antropologia

Argüeso no només està cursant màsters de postgrau. També es presenta com un polític en fase d’estudis de tres graus universitaris: Publicitat i Relacions Públiques, per la UOC; Comunicació, a la mateixa universitat a distància catalana, i el grau d’Educació Infantil i Educació Primària de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. Segons els documents justificatius que ha remès a aquest diari, es matricula en assignatures concretes. Per a aquest curs 2017-2018, ha pagat els drets per poder examinar-se de cinc assignatures de Publicitat a la UOC, del segon curs d’Educació Infantil en el CEU, d’una assignatura en Comunicació, de quatre en el màster de Prevenció del Crim -de les que ja ha aprovat dos-i d’una altra del màster de Sistema Penal.

El seu objectiu aquest any és poder acabar, almenys, el màster de la Universitat Catòlica d’Àvila. Si finalitza tot el que té en marxa, el seu currículum estarà compost per sis títols de graus o llicenciatures-cinc màsters. El seu perfil de LinkedIn no inclou un últim certificat acreditatiu de 21 crèdits d’un tercer cicle (doctorat) sobre Antropologia Social de la Universitat de Múrcia corresponent a set assignatures, amb cinc excel·lents i dos notables.

Fuente ElConfidencial

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 6.1K
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser