Press "Enter" to skip to content

Un diputat del BNG estripa una fotografia del rei Felipe al Parlament

Puntuació dels lectors

El diputat del BNG Luís Barà ha trencat un retrat del rei Felip VI aquest dimecres al ple del Parlament durant la defensa d’una iniciativa en contra de la interpretació “repressiva” dels delictes d’incitació a l’odi i enaltiment del terrorisme i ha demanat la derogació de la Llei Mordassa.

Barà, que va ser alt càrrec del Govern bipartit de PSdeG i Bloc, ha defensat, mentre mostrava dues fotografies del rei, que “trencar aquest retrat” ​​no és un delicte, sinó el “abc de la democràcia” i ha al·legat que no ho podia cremar per estar “en un espai tancat”.
El nacionalista ha fet referència a principis com la llibertat d’expressió i el pluralisme al·ludint a la condemna a Espanya per part del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en relació als joves catalans Jaume Roura Capellera i Enric Stern Taulats.

L’Audiència Nacional havia imposat a aquests dos joves 15 mesos de presó el 2008 per un delicte d’injúries a la Corona -una pena que va ser substituïda per una multa de 2.700 euros- per cremar una foto dels Reis després d’una manifestació a Girona.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 634
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser