Press "Enter" to skip to content

Inés Arrimadas a Brussel·les: El que passa a Catalunya és un perill per a tota Europa

Puntuació dels lectors

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimecres que a la formació taronja li agradaria “millorar la coordinació judicial” i la “confiança mútua” entre els països europeus, després de ser preguntada per la decisió del tribunal alemany que ha descartat l’existència d’un delicte de rebel·lió en estudiar l’ordre de detenció i lliurament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

“El que està passant avui a Catalunya és un perill per a tota Europa”. Així s’ha expressat aquest dimecres la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, des de Brussel·les. La cap de files del partit taronja defensa que tots els partits haurien de “fer un esforç” per intentar “condemnar la violència” dels Comitès de Defensa de la República.

“Nosaltres hem vist atacs a les seus, amenaces de mort, assenyalament a habitatges personals,…”, ha detallat Arrimadas en la seva atenció als mitjans de comunicació a les portes del Parlament Europeu. Tot i que apel·la al respecte a les decisions judicials, des del punt de vista polític, ha afirmat que li preocupa “molt” que els partits s’hagin negat a condemnar les actuacions dels CDR, en el punt de mira ara de la justícia espanyola.

Arrimadas ha afirmat des de Brussel·les que la situació a Catalunya és “greu” des del punt de vista “institucional, econòmic i social” i ha defensat resoldre-la basant-se en valors europeus com “el respecte a les lleis”, la “convivència dins de la diversitat” o “la unió”. La líder de Ciutadans ha criticat també que quan Carles Puigdemont parla de Catalunya “referint-se només als independentistes”, està expulsant “dialècticament” la majoria social que no defensa el projecte de República catalana.

“I això, que és molt propi del nacionalisme, és impropi d’un país democràtic de la UE”, ha dit. Segons ha expressat, la voluntat de la formació taronja és que Catalunya no segueixi “sent notícia per un conflicte que està afectant greument la convivència”.

Euroordres

Preguntada per com creu que afectaria les euroordres “una millor explicació a l’opinió pública europea” sobre la situació a Espanya, Arrimadas ha apuntat que des de Cs respecten “totes les decisions, tant les d’Alemanya com les d’Espanya”. Amb tot, també ha indicat que els agradaria “millorar la coordinació judicial i el reconeixement i la confiança mútua entre tots els països europeus, també en el seu sistema judicial”.

En l’agenda de reunions d’aquest dimecres a Brussel·les, Arrimadas té previst trobar-se, entre altres, amb el president i la vicepresidenta del grup dels liberals (ALDE) a l’Eurocambra, Guy Verhofstadt i Sophie Int’Veld, funcionaris espanyols de les institucions europees i Juan Pablo García-Berdoy, l’ambaixador representant permanent d’Espanya davant de la UE.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser