Press "Enter" to skip to content

Cas “Màster Cifuentes”: Apareixen més firmes falsificades de manera surrealista

Puntuació dels lectors

El cas del Màster de Cristina Cifuentes sembla no tenir límits, cada dia surten noves dades sobre irregularitats en els seus “estudis” i pel que fa a la Universitat Rey Juan Carlos.
Una de les coses mes “curioses” de les firmes falsificades, és comprovar que la lletra de les signatures, en el qual figura el nom dels professors són pràcticament idèntiques, sembla que la persona que suposadament les va falsificar no només va ser la mateixa sinó que a més no es va “esforçar” a fer lletres diferents …

No hi ha treball de fi de màster. No hi ha tribunal que ho avali. No hi ha assistència a classe. No hi ha exàmens. No hi ha matrícula en els terminis legals. Gairebé no hi ha rastre oficial al registre de la Universitat Rei Joan Carles i cada paper que es coneix sobre aquest títol universitari de la presidenta de Madrid demostra una nova il·legalitat.

Eldiario.es ha tingut accés a tres actes oficials amb segell de l’Institut de Dret Públic, que dirigeix ​​Enrique Álvarez Conde, en què es dóna fe d’una suposada reunió de la “comissió de Garantia de Qualitat” del màster, el 24 de maig de 2012, on es va aprovar a diversos estudiants la convalidació de tres de les assignatures, una quarta part del total.

Les convalidacions no són, en si mateixes, un mètode irregular. Es pot aprovar una assignatura per aquesta via en qualsevol formació universitària si l’alumne així ho sol·licita i demostra que té acreditats aquests mateixos coneixements amb un altre títol oficial. L’il·legal no és aquest mètode, habitual a la Universitat. És que la reunió de la comissió de Garantia de Qualitat on suposadament es van aprovar aquestes convalidacions mai va existir i que les actes que així ho van registrar, que també compten amb capçalera i segell oficial de l’Institut de Dret Públic i de la URJC, van ser falsificades.

De les sis firmes que apareixen al peu d’aquestes actes, dos professors neguen a eldiario.es haver signat mai. A una altra no li sona la signatura. I un informe grafològic, encarregat per eldiario.es a Rosario Cases, perit cal·lígraf judicial, confirma que cinc de les sis firmes són completament falses.

“Reunida la comissió de Garantia de Qualitat del Màster en Dret Públic de l’Estat autonòmic, el dia 24 de maig a les 12h, certifica que els següents alumnes han convalidat …”. La redacció de les tres actes és gairebé idèntica: només canvia el títol de les diferents assignatures. Els noms que suposadament signen també són sempre els mateixos. El document està datat el 24 de maig de 2012, gairebé al final del curs en el qual Cifuentes es va matricular.

Tres dels sis noms que apareixen en les firmes d’aquestes actes falsificades són ja coneguts en aquesta història. Figura Enrique Álvarez Conde, catedràtic que dirigeix ​​aquest institut universitari de la URJC en què Cifuentes va cursar seu màster i que recentment reconeixia que havia “reconstruït” una altra acta falsificada. També Cecilia Rosado, la directora del màster de Cifuentes. I Clara Souto, una altra de les “deixebles” d’Álvarez Conde, que a la primera versió de la URJC formava part del tribunal que havia examinat el treball de Cifuentes i que recentment també ha confessat que aquest tribunal mai va existir. Souto no ha respost a eldiario.es

A més d’aquests tres noms ja coneguts, surten altres tres nous en aquesta recerca. Són Laura Nuño, sotsdirectora d’Álvarez Conde i amiga de les altres professores implicades, Alfredo Allué Buiza, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Valladolid, i Ángela Figueruelo, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Salamanca i vocal de la Junta Electoral Central .

Segons informa Eldiario.es, que ha pogut parlar en les últimes 48 hores amb diversos d’aquests professors. “No recordo haver convalidat res d’aquesta matèria, ni remotament”, assegura Laura Nuño. Quan eldiario.es li envia una foto de la seva signatura estampada en el document, assenyala: “No sembla la meva signatura”. És falsificada, doncs? Tampoc contesta això: “Simplement no sembla la meva signatura”. La pèrit cal·lígraf confirma que no sembla la seva signatura perquè, en efecte, no ho és.

Més clares i també més contundents són les explicacions dels dos professors que formaven part de la “comissió de garantia” però que no són docents de la URJC. “Jo no tinc constància que participés [en aquesta comissió]. No m’he reunit en cap comissió de garantia del màster”, assegura el professor Alfredo Allué Buiza, de la Universitat de Valladolid. ¿Pertanyia a la Comissió de garantia de Qualitat? “En absolut. I si això és així i he signat em sento totalment manipulat. Per molt que faig esforços per recordar-me, no puc. Al migdia, impossible. Jo vaig anar en un tren. Vaig menjar. Vaig donar classe de quatre a vuit. em van convidar a sopar. I l’endemà a les nou em vaig tornar a Valladolid. No estic en cap comissió de garanties en absolut ni he tingut constància. Si m’han apuntat, em sento profundament manipulat”.

Quan eldiario.es envia a Alfredo Allúe les firmes amb el seu nom que apareixen en aquestes tres actes, ràpid entén el misteri. “Ni és la meva firma, ni el que posa sota, el d’Alfredo Allué, és la meva lletra”. Així ho confirma també el peritatge cal·ligràfic encarregat per eldiario.es

Una cosa similar contesta una altra de les suposades signants, Ángela Figueruela. Aquesta catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Salamanca assegura a eldiario.es que les rúbriques que figuren en aquests documents sobre del seu nom no són seves. “Aquesta no és la meva firma ni la meva lletra”, indica. També diu desconèixer què és la Comissió de Garantia de Qualitat a què fa referència el document i incideix que en cap moment li van avisar des de l’Institut de Dret Públic que anaven a utilitzar la seva signatura. “No sospitava ni pel més remot que en nom d’una altra persona se signaven documents sense fer-los arribar a l’afectada”, apunta en relació a aquesta actuació.

Figueruelo, que és vocal de la Junta Electoral Central, pertany a l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles, però assegura que mai ha impartit assignatures en el màster cursat per Cristina Cifuentes. Limita les relacions que ha mantingut amb Álvarez Conde, Souto i Rosat a “col·laboracions científiques” perquè tots són advocats constitucionalistes. “He anat [a la Rei Joan Carles] i han vingut a [la Universitat de Salamanca] per donar conferències dins de la legalitat més absoluta”, ressenya.

Fuente:Eldiario.es

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 247
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser