Press "Enter" to skip to content

L’ambaixadora d’Espanya a Berlín denúncia en un diari alemany que els independentistes no volen diàleg

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1644Shares
Puntuació dels lectors

L’ambaixadora espanyola a Alemanya, Victòria Morera, subratlla en una carta al director publicada avui al diari Süddeutsche Zeitung que els sobiranistes rebutgen el diàleg i que el català no és un conflicte entre Madrid i Barcelona, ​​sinó un d'”entre catalans”. Morera recorda que Espanya “és un Estat de dret democràtic” en què “la justícia és independent” i denuncia que “les permanents al·lusions al règim franquista són anacròniques i part de la falsa història del nacionalisme, que es presenta a si mateix com a víctima”.

La missiva és una resposta a les informacions aparegudes en mitjans alemanys en els últims dies arran del procés d’extradició de l’expresident català Carles Puigdemont, que divendres va quedar en llibertat sota fiança després que l’Audiència de Schleswig-Holstein descartés el càrrec de rebel·lió i segueixi estudiant el de malversació de fons pel qual també el reclama Espanya.

“Pel que fa a la situació a Catalunya, només pot donar-se un diàleg quan ambdues parts ho desitgen

“Pel que fa a la situació a Catalunya, només pot donar-se un diàleg quan ambdues parts ho desitgen. Aquest no és el cas dels líders del moviment independentista “català, assegura Morera.

L’ambaixadora indica que només en l’últim any els sobiranistes han estat “convidats en vuit ocasions a exposar les seves idees al Parlament espanyol”, una cosa que han rebutjat, de la mateixa manera que s’han negat a participar en la Comissió per al finançament autonòmic i a la comissió territorial del Congrés dels Diputats.

A més, recalca que el rei, “garant de la unitat d’Espanya i de la Constitució espanyola”, no pot “actuar com a mediador entre els quals s’atenen a la llei i els que la incompleixen”. “El nacionalisme divideix les societats”, argumenta Morera, que considera que no és d’estranyar que en el context europeu siguin “els partits populistes i xenòfobs (també a Alemanya) els que donen suport al secessionisme a Catalunya”.

Considera que no és d’estranyar que en el context europeu siguin “els partits populistes i xenòfobs (també a Alemanya) els que donen suport al secessionisme a Catalunya”

L’ambaixadora espanyola a Berlín afirma així mateix que “no hem d’oblidar que no es tracta d’un conflicte entre Espanya i Catalunya, sinó d’un entre catalans”. “És un fet que el moviment independentista no va tenir una majoria a les urnes. A causa del sistema electoral té però una majoria -encara que justament al Parlament català. A més, en les últimes eleccions catalanes el vencedor va ser el partit liberal Ciutadans i no un dels partits partidaris de la independència”, explica.

Morera assegura, a aquells que acusen Espanya de no atenir-se als estàndards democràtics i a la separació de poders, “que Espanya és un Estat de dret democràtic” en què “la justícia és independent”. “Qui viola la llei serà portat als tribunals, independentment que sigui un polític corrupte o un polític insurgent”, afegeix.

Morera qualifica de “grups antisistema” als “anomenats comitès de defensa de la república que perpetren fins avui atacs, cremen contenidors i bloquegen autopistes”

En aquest sentit, prossegueix l’ambaixadora, “respectem totalment qualsevol decisió judicial i també òbviament la decisió de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein”. “Aquí vull subratllar que la mateixa Audiència Territorial ha apuntat que Puigdemont no és en cap cas un perseguit polític”, afegeix.

Morera qualifica així mateix de “grups antisistema” als “anomenats comitès de defensa de la república que perpetren fins avui atacs, cremen contenidors i bloquegen autopistes”. “Els defensors més radicals de la independència segueixen l’estratègia de la ‘mobilització del carrer’, és a dir, forcen la resposta de les forces de l’ordre de l’estat i generen així tensió i violència”, argumenta.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
1644Shares

One Comment

  1. Pere Vinyeta i Obiols Pere Vinyeta i Obiols 11 d'Abril de 2018

    M’alegra molt aquest escrit de l’ambaixadora d’Espanya a Berlín on assegura que espanya vol dialogar amb Catalunya. Entenc, doncs, que avui mateix alliberaran els presos polítics i garantiran la llibertat dels polítics exiliats per posar en marxa una taula de negociació a Espanya. Oi Victòria Morera?

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
1644Shares