Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Greu assetjament a la legionària sancionada per no desfilar per cuidar la seva filla de dos anys

Comparteix
0Shares

El cas de la dona legionària sancionada amb tres dies de multa per no assistir a la desfilada de la Immaculada, patrona de l’Exèrcit, el passat 8 de desembre, per haver de fer-se càrrec de la seva filla de dos anys, s’ha convertit en un cas de creixent assetjament cap a ella per part d’alguns comandaments.

Segons aquest diari, en un part elevat a la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, s’explica amb detall com la militar va demanar un dia d’assumptes propis, que li va ser denegat, igual que al seu marit. Ella fins i tot va arribar a demanar al capità si podia pujar més tard a la base amb la petita -a primera hora del matí la temperatura ronda els 5 graus. Però el capità es va negar: “Prefereixes que t’arresti al fet que la teva filla passi fred?”, Li va arribar a dir a la militar.

A partir d’aquest moment, va començar una persecució cap a ella per part d’alguns comandaments, com el sergent; “Te van a arrestar y yo he pedido que te pongan la pena máxima, lo que más daño te haga”, li va dir, segons El País, i ha afegit: “Si fueras civil hoy mismo te echaría a la calle y tu hija se moriría de hambre […] olvídate de estudiar para el curso de cabo”.

I el mateix capità també va amenaçar amb més arrestos: “De tu depèn complir i que tot quedi aquí o al·legar i seguir tensant la corda”.

L’assetjament a les dones en els cossos armats és una realitat pràcticament invisible, segons denuncien experts i membres de les Forces Armades i de la Guàrdia Civil, els que coincideixen a afirmar que hi ha por a la denúncia per les possibles represàlies.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari