Press "Enter" to skip to content

“Espanya quedarà arruïnada en els pròxims 50 anys”, segons un grup d’economistes internacionals

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2598Shares
Puntuació dels lectors

Espanya es dirigeix ​​cap a la suspensió de pagaments amb la bombolla més gran de deute de la història. Aquesta és la principal conclusió de l’economista Roberto Centeno, que ha enviat un informe a la Comissió Europea en què posa en dubte els càlculs econòmics que presenta el Govern espanyol a Brussel·les.

Basant-se en les dades del Banc d’Espanya, Centeno sosté que el deute del país no seria del 100% del PIB, sinó que arribaria al 141% del PIB oficial, ja que el Protocol de Dèficit Excessiu no comptabilitza tot el deute, sinó només una part.

Les xifres oficials de deute i PIB són falses

“El Govern i els mitjans, que són responsables molt principals de la catàstrofe econòmica, social i moral en què es troba Espanya, utilitzen una xifra diferent del deute total. És el que s’anomena deute segons Protocol de Dèficit Excessiu, només aplicable als països que tenen un dèficit superior al 3%”, explica l’economista a RT.

Així, les xifres que té en compte Centeno són les dels anomenats Passius de Circulació, que publica el Banc d’Espanya cada 3 mesos i que reflecteixen el deute total del país. “Aquest deute total partida pel PIB oficial ens dóna el 141%”, afegeix.

No obstant això, l’economista va més enllà, i destaca que el PIB real d’Espanya és inferior a les xifres divulgades, una possibilitat que ve especulant des de fa anys i que respon a la necessitat de no reflectir la realitat de l’economia espanyola. Així, s’estima que el PIB real és un 18% inferior a l’oficial.

Un model de producció del tercer món

A més, Centeno alerta de la imminent explosió de la bombolla de deute i augura una caiguda sobtada dels salaris a causa de la política laboral del Govern. “L’any 2016, el nombre d’hores treballades en l’economia va caure un 2 per cent i, en canvi, s’han creat suposadament 400.000 llocs de treball”, comenta.

Aquesta creació d’ocupació és, segons Centeno, a “repartir menys treball entre més persones amb salaris de vergonya, perquè la mitjana dels salaris creats l’any passat és de 600 euros, clarament tercermundista”.

Per a l’economista, Espanya quedarà arruïnada per als pròxims 50 anys, ja que un “espanyol que neixi avui té un deute de 35.000 milions, si comptem només deute públic, o de 41.000 milions d’euros, si comptem també el deute del Banc d’Espanya amb l”euro sistema”.

Cada família espanyola té un deute de 160.000 euros

“Això vol dir que una família mitjana, d’un matrimoni i dos fills, té en aquest moment a Espanya un deute de 160.000 euros. Tenint en compte que paga els impostos més alts gairebé de l’OCDE, aquesta família aquesta arruïnada, no pot sobreviure, no pot aixecar el cap amb aquest deute, que a més es segueix incrementant cada any”, denuncia.

Centeno, al costat d’un grup de professors i economistes independents, van enviar a la Comissió Europea els càlculs del PIB real que havien fet, però la institució “pura i simplement ha mirat a una altra banda”: “L’única persona que estava decidida a crear una Comissió al Parlament era Martin Schulz, que desgraciadament s’ha anat per disputar-li la presidència d’Alemanya a Angela Merkel “, lamenta l’economista.

No obstant això, són nombrosos els mitjans de comunicació que estan publicant els càlculs de Centeno del PIB i el deute reals, de manera que creu que “serà molt difícil que la UE segueixi mirant a una altra banda”.

Vídeo: Actualidad.rt.com

Comparteix

Comentaris
Comparteix
2598Shares

One Comment

  1. Jaume Terribas Jaume Terribas 7 de Maig de 2018

    Està clar que si la Uniò Europea segueix sense tenir una veritable gestiò comuna i un control efectiu de la gestiò macroeconòmica i financera de tots els països integrants seguirà sent una paròdia i Espanya una gran estafa per el Poble immers en la ignorància i la pobresa !! I diuen Europa va bé ?? Catalunya si vol viure ha de ser independent !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
2598Shares