Press "Enter" to skip to content

Els altres escàndols de la Universitat Rey Juan Carlos o “la universitat del PP”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
183Shares
Puntuació dels lectors

En el currículum de la Universitat Rei Joan Carles hi ha moltes més taques que el suposat falsejament de notes de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Les acusacions de plagi del seu exrector, que va marxar a principis de 2017 negant-se a dimitir i avançant tres mesos les eleccions a la institució, suposen l’escàndol més gran previ al màster de la presidenta del PP de Madrid.

Fernando Suárez, exrector, va ser acusat de més d’una dotzena de plagis: el talla i enganxa provenia de fonts tan diverses com textos d’altres col·legues, d’alumnes de doctorats o de documents de la Reial Acadèmia d’Història. Suárez sempre va negar els plagis: els va qualificar de “disfuncions”, errors per “ésser humà”, tot i que es va documentar el trasllat de paràgrafs complets sense citar en els seus articles quan era rector i vicerector.

Però almenys una d’aquestes “distraccions” està ja en la justícia: un jutjat de Madrid investiga els presumptes plagis de l’exrector i va obrir diligències l’octubre passat per un “possible delicte contra la propietat intel·lectual” contra ell. El cas es va obrir per la demanda davant la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Madrid del penalista de la Rei Joan Carles, Antonio Corda. En aquesta notícia consta com fins a 30 professors d’aquesta universitat pública l’acusen d’haver plagiat en onze publicacions.

Al poc d’esclatar aquesta polèmica, eldiario.es va informar que aquesta mateixa universitat va fitxar de manera fraudulenta a la germana de Cifuentes;Margarita Cifuentes era fins a 2016 personal d’administració. Però l’esmentat rector la va contractar amb una fórmula reservada a professors de reconegut prestigi. El mateix diari va confirmar que la germana de la presidenta no comptava amb cap dels requisits de la llei universitària vigent, el conveni professional o dels estatuts de la mateixa URJC per accedir a aquest tipus de contracte.

Aquest campus és una de les sis universitats públiques de la Comunitat de Madrid, i actualment té un pressupost anual d’uns 123 milions d’euros. No obstant això, fa molt que es va manifestant l’afinitat d’aquest conjunt de vuit facultats amb el PP. Abans de Suárez, el rector Pedro González Trevijano va estar al capdavant de la universitat des de 2002 a 2013, fins que es va convertir en magistrat del Tribunal Constitucional a proposta del Govern de Mariano Rajoy.

La xarxa de familiars i amics de populars que van aterrar a la universitat en aquell període és extensa. El Confidencial va documentar el 2014 més d’un centenar de casos: destacaven Isabel Ruiz-Gallardón García de la Rasilla (prima de l’expresident madrileny i exministre Alberto Ruiz-Gallardón), l’esmentada germana de Cifuentes, Maria del Mar Alarcón (cunyada de Francisco Granados, exnúmero dos de la regió i principal acusat en la Púnica) o Isabel Major Bastida (neboda de l’exministre Jaime Mayor Oreja).

El mateix diari explicava que el germà d’aquest últim, Carlos Mayor Oreja, exconseller d’Educació amb Aguirre, va col·locar a la seva cap de Gabinet durant la seva etapa a l’executiu autonòmic, Consuelo López Vila, com a cap de Gabinet del llavors rector González-Trevijano.

Al seu torn, l’exrector va fitxar Ricardo Martí Fluxá, secretari d’Estat de Seguretat en el primer Govern de José María Aznar, com a president del Consell Social de la URJC, “guanyant, de passada, el favor de la Casa del Rei, ja que Martí Fluxá havia estat anteriorment cap de Protocol de la Zarzuela “, explicava aquest mitjà.

També s’esmenta com Alfonso de Esteban, ex degà de la Facultat de Comunicació de la URJC que va passar a ser membre de la Junta Electoral Central del PP, va deixar la universitat no sense abans “col·locar” a la institució al seu fill i la parella d’aquest .

La xarxa de connivències amb les files populars i el poder a la Comunitat de Madrid arriba a molts més noms, des de familiars de Trevijano fins a membres de la universitat que simultanegen càrrecs al PP i a l’administració regional, en mans del PP des de fa 23 anys.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
183Shares

One Comment

  1. Carles Carles 15 d'Abril de 2018

    No es l´Universitat del PP, es l´Universitat dels Borbons i la seva cort. Els PP/PSOE/CS no son mes que l´apareill politic de la corona., per dissimular l´absolutisme mes barroer sota una apariencia de falsa democracia. Tot lo que estigui per sota de la monarquia es una claveguera.

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
183Shares