Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un expert de l’ONU insta Espanya a retirar l’acusació de rebel·lió contra polítics catalans

Comparteix
825Shares

El relator especial de l’ONU per a la llibertat d’expressió insta Espanya a retirar les acusacions de rebel·lió.

L’expert de l’ONU David Kaye es mostra preocupat que els càrrecs de rebel·lió contra membres del govern Puigdemont, per actes sense violència, puguin interferir amb els drets de protesta pública i dissidència.

“Les persecucions per rebel·lió que poden conduir a llargues condemnes a presó plantegen greus riscos de dissuadir el discurs totalment legítim, fins i tot si és controvertit.”

En un comunicat, Kaye defensa que la llibertat d’expressió és “la pedra angular” de tota societat “lliure i democràtica” i que tot continuarà “així” fins que desapareguin les controvèrsies polítiques actuals.

El relator de l’ONU veu preocupant que els càrrecs de rebel·lió per actes que “no involucren violència” puguin “interferir amb els drets de protesta pública i dissidència”.

Kaye afirma que espera que Espanya desplegui les seves institucions democràtiques per fomentar espais de debat i trobi eines de diàleg i reconcialiació per afrontar la situació política actual.

“Les restriccions només han d’imposar-se quan siguin estrictament necessàries i proporcionades per protegir els interessos de l’Estat.”

David Kaye, professor de Dret a la Universitat de Califòrnia, és relator especial de les Nacions Unides des de l’agost del 2014.

Comentaris
Comparteix
825Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari