Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Torrelameu es desperta amb les banderes d’Escòcia, Suïssa, Alemanya i Bèlgica al seu ajuntament

Comparteix
293Shares

A l’edifici de l’ajuntament de Torrelameu, a Lleida, onegen des d’aquest dissabte quatre banderes més a més de les oficials. Són les ensenyes d’Escòcia, Suïssa, Alemanya i Bèlgica, els quatre territoris en els quals resideixen l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, quatre dels seus consellers i dos dirigents més independentistes, com són Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP ).

D’aquesta manera, el consistori vol suposadament homenatjar aquests països per l’acollida als polítics independentistes “exiliats”. “L’Ajuntament de Torrelameu agraeix a Suïssa, Escòcia, Alemanya i Bèlgica que en els seus països hi hagi una plena separació de poders i independència judicial. Fet que reconeix que el nostre govern legítim actuar garantint la democràcia al nostre país. Avui més que mai demanem la llibertat dels presos polítics”, subratlla el municipi a través de les xarxes socials.
Aquesta mostra d’agraïment arriba després que el Tribunal Superior de la regió alemanya de Schleswig-Holstein posés en llibertat a Puigdemont al denegar la petició per rebel·lió que li van enviar les autoritats judicials espanyoles i que, gairebé simultàniament, el jutge belga també alliberés sense imposar una fiança als tres exconsellers que romanen en aquest país: Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.

També en el cas d’Escòcia (Regne Unit), l’exconsellera Clara Ponsatí va ser posada en llibertat immediatament després de declarar davant del jutge. Finalment, a Suïssa, diferents autoritats havien avançat que no extradirien a ningú per motius polítics.

L’alcalde de Torrelameu, un municipi d’uns 700 habitants, és el republicà Carles Comes.

Comentaris
Comparteix
293Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari

293Shares