Press "Enter" to skip to content

Torrelameu es desperta amb les banderes d’Escòcia, Suïssa, Alemanya i Bèlgica al seu ajuntament

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
293Shares

A l’edifici de l’ajuntament de Torrelameu, a Lleida, onegen des d’aquest dissabte quatre banderes més a més de les oficials. Són les ensenyes d’Escòcia, Suïssa, Alemanya i Bèlgica, els quatre territoris en els quals resideixen l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, quatre dels seus consellers i dos dirigents més independentistes, com són Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP ).

D’aquesta manera, el consistori vol suposadament homenatjar aquests països per l’acollida als polítics independentistes “exiliats”. “L’Ajuntament de Torrelameu agraeix a Suïssa, Escòcia, Alemanya i Bèlgica que en els seus països hi hagi una plena separació de poders i independència judicial. Fet que reconeix que el nostre govern legítim actuar garantint la democràcia al nostre país. Avui més que mai demanem la llibertat dels presos polítics”, subratlla el municipi a través de les xarxes socials.
Aquesta mostra d’agraïment arriba després que el Tribunal Superior de la regió alemanya de Schleswig-Holstein posés en llibertat a Puigdemont al denegar la petició per rebel·lió que li van enviar les autoritats judicials espanyoles i que, gairebé simultàniament, el jutge belga també alliberés sense imposar una fiança als tres exconsellers que romanen en aquest país: Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.

També en el cas d’Escòcia (Regne Unit), l’exconsellera Clara Ponsatí va ser posada en llibertat immediatament després de declarar davant del jutge. Finalment, a Suïssa, diferents autoritats havien avançat que no extradirien a ningú per motius polítics.

L’alcalde de Torrelameu, un municipi d’uns 700 habitants, és el republicà Carles Comes.

Comentaris
Comparteix
293Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
293Shares