Press "Enter" to skip to content

La desafortunada piulada de Xavier García Albiol sobre Alemanya el mateix dia de l’atemptat

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
517Shares
Puntuació dels lectors

La ministra de Justícia federal, Katarina Barley, ha defensat aquest divendres la decisió del Tribunal Regional Superior (OLG) de Schleswig-Holstein, al nord d’Alemanya, sobre l’expresident català Carles Puigdemont: “És absolutament correcta. L’esperava”.

La justícia alemanya va acordar aquest dijous llibertat sota fiança de 75.000 euros per a Puigdemont, que l’expresident català ja ha abonat per abandonar la presó de Neumünster, i ha indicat que l’extradició és possible sobre la base del delicte de malversació, però no al de rebel·lió, que no veu admissible.

En aquest sentit, la ministra socialdemòcrata alemanya ha subratllat que ara Espanya haurà d’aclarir la petició d’extradició pel delicte de malversació, cosa que creu que “no serà fàcil”. Si el Govern de Mariano Rajoy no justifica aquesta petició, ha aclarit, “s’aixecarà l’ordre de detenció”.

l’avís
La ministra subratlla que si la malversació no s’acredita, “Puigdemont serà un home lliure en un país lliure, és a dir, a la República Federal alemanya”

“Llavors Puigdemont serà un home lliure en un país lliure, és a dir, a la República Federal alemanya”, ha tancat en declaracions al diari alemany Süddeutsche Zeitung, en què a més assenyala que és el moment de “parlar també dels components polítics” d’aquest cas.

La ministra alemanya de Justícia ha estat el primer membre del Govern alemany que ha donat suport aquesta decisió judicial, que ha generat malestar a l’Executiu de Mariano Rajoy.

Encara admeten que no es tracta d’una qüestió del Govern alemany sinó de la justícia d’aquest país, fonts del Govern espanyol consultades per Europa Press creuen que aquest tipus de decisions poden posar en qüestió la naturalesa i el sentit de la UE, donant més arguments als populistes i els euroescèptics que abanderen precisament aquest discurs contra la Unió.

Les paraules de la ministra alemanya ja han estat contestades pel ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis. A la convenció del PP a Sevilla, Dastis ha qualificat aquest dissabte de “desafortunades” les declaracions Barley.

Però això no acaba aquí, el president del partit popular a Catalunya, Xavier García Albiol també s’ha queixat públicament de la decisió de la justícia alemanya però a diferència de Dastis ho ha fet amb el seu estil, estil que pels resultats de les últimes eleccions no sembla ser del tot productius, el popular ha penjat una piulada en referència a aquesta resolució en la qual diu:

“A la Ministra socialdemócrata alemana que tan contenta está con la decisión de eximir a @KRLS del delito de Rebelión, me la traía yo a pasear por varios pueblos de la Cataluña interior a ver si todo le seguía pareciendo tan normal.”

La seva publicació en lloc de donar el condol a país que acaba de patir un atemptat, és, en canvi, per convidar de manera irònica a la ministra de Justícia a passejar per Catalunya, la ministra rep aquesta “invitació” per afirmar que estava d’acord amb la decisió judicial del país germànic.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
517Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
517Shares