Press "Enter" to skip to content

“Màster Cifuentes”: Tres excel·lents i dos notables en assignatures que es van impartir abans que es matriculés

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares
Puntuació dels lectors

Segons informa Eldiario.es, Cristina Cifuentes va treure tres excel·lents i dos notables en matèries que es van impartir abans de la seva arribada al campus de Vicálvaro de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, segons documents als quals ha tingut accés eldiario.es.

Ella es va matricular el 21 de desembre en un màster presencial sobre dret autonòmic, com va publicar eldiario.es. Ho va fer tres mesos després del termini legal i amb les classes ja començades. De fet, quan va arribar, bastants assignatures fins i tot havien acabat. No obstant això, això no va ser obstacle perquè tragués notes brillants: 3 excel·lents i dos notables en aquestes mateixes assignatures sense haver assistit a una sola classe.

Els professors d’aquestes matèries són coneguts: Enrique Álvarez Conde (el tutor del seu treball i que ha admès la falsificació) i Clara Souto (una de les professores signants de l’acta) impartien l’assignatura ‘El repartiment de competències’, que es va impartir del 22 a 24 de setembre a sessions intensives de dijous, divendres i dissabte. Li van posar a la “alumna de referència”, com la va anomenar Álvarez Conde a la roda de premsa, la màxima qualificació: un excel·lent.

Alicia López dels Mozos, la professora que va confessar davant la inspectora que el tribunal de màster era un frau, també li va posar aquesta excel·lent qualificació. La matèria la impartia al costat de Rosario Tur, l’estreta col·laboradora de Comte que a més va ser la secretària de la tesi de Francisco Camps. La seva assignatura, ‘Els ordenaments jurídics autonòmics’, havia acabat dos mesos abans que Cifuentes trepitgés les classes.

López dels Mozos torna a posar-li un altre excel·lent en una matèria sobre la Unió Europea, amb un altre professor amb qui reparteix assignatura, Alfredo Allúe, de la Universitat de Valladolid. Les classes havien acabat el 22 d’octubre en el mateix horari que les altres: dijous i divendres a la tarda i dissabte al matí.

Com es va examinar d’aquestes matèries, com va recuperar les classes sent delegada de Govern, o quan va demostrar coneixements que s’havien explicat en lliçons a les quals no va assistir, és un misteri. Fonts del seu gabinet havien reconegut a eldiario.es que Cifuentes va assistir a classe “quan va poder”. La mateixa alumna va reconèixer a l’Assemblea de Madrid que ni va anar a classe ni va fer els exàmens com els altres alumnes.

Pau Noi de la Cambra, al costat de Jesús Ruiz-Huerta, és un altre dels professors que li posa una bona qualificació: el famós notable que es canvia en 2014 pel suposat error de transcripció de les notes. Segons ell diu en una carta que la presidenta va brandar en la seva compareixença a l’Assemblea de Madrid, “la estudiant Cristina Cifuentes Conques es va presentar a l’examen de l’esmentada assignatura perquè vaig corregir jo l’examen personalment”. La seva assignatura va acabar el 19 de novembre i Cifuentes es va matricular al desembre. eldiario.es no ha pogut confirmar quan va ser l’examen.

Cecilia Rosado, la secretària del fraudulent tribunal, directora del màster aquest any i també “deixebla” d’Álvarez Conde, va estimar també que Cifuentes mereixia un notable en els coneixements relatius a ‘Els drets i llibertats en l’àmbit autonòmic i local’. Jesús Primitiu també va compartir docència d’aquesta matèria, que va durar del 15 al 17 de desembre, dies abans que la presidenta s’inscriguèsse a la Universitat Rei Joan Carles.

Aquest divendres, el rector de la Universitat Rei Juan Carlos ha reconegut el frau en el treball fi de màster de la presidenta: “No consta l’acta malgrat que el seu arxiu al servei de postgrau és obligatori. No es pot confirmar que la defensa d’aquest treball hagi tingut lloc “. No obstant això, no hi ha hagut referència a l’assignatura de Pablo Noi de la Cambra la nota canviar irregularment la funcionària Amalia Calonge. Ni tampoc a la resta d’assignatures, altres 11, sobre les quals també planegen dubtes.

De fet, davant els indicis de delicte, el rector ha presentat aquest divendres una denúncia a la Fiscalia de Móstoles, traslladant a l’expedient del que ha esbrinat la universitat des que va obrir la comissió d’investigació.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
0Shares