Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Duríssim article d’un Diari Alemany: Jutges alemanys exposen Espanya al món, després de la victòria de Puigdemont Europa ha d’actuar

Comparteix
750Shares

Segons informa el diari alemany N-TV.de la justícia espanyola ha patit un cop dur per part de la decisió dels jutges alemanys, També es pregunta si era necessària una extradició del líder separatista català per rebel·lió, afirma que no, com van dictaminar els jutges, com a molt per la causa de malversació, el segon motiu de l’ordre d’arrest europea. La decisió és una explosió que sona a les orelles dels polítics i advocats d’Espanya. Explosió que també hauria de deixar un ressò rotund a Europa.

“No punible” és el motiu pel qual es busca a Puigdemont a Espanya i pel que podria passar fins a 30 anys a la presó, segons els jutges espanyols. Igualment serà molt difícil trobar malversació de fons, tots dos suposats delictes estan relacionats: si no hi va haver rebel·lió, pot ser que no hi hagi malversació.

Per descomptat, no és tasca dels jutges alemanys interpretar les lleis espanyoles. Envien un clar missatge al Govern de Rajoy pel que fa als càrrecs de rebel·lió. Primer, per a Madrid: Alemanya no és una sucursal de la política dura del seu govern central i de la casa reial, que és recolzada per la seva jurisdicció. En segon lloc, a la UE: amb rigor legal, el conflicte a Catalunya no es pot resoldre així. Fins i tot si Madrid és reticent a fer-ho, és hora que Brussel·les s’involucri.

La rebel·lió a Espanya i l’alta traïció similar a Alemanya es basen en un càrrec similar però és necessària la violència. Els espanyols diuen que això ha succeït i que l’ofensa de Puigdemont és que sabia que això passaria. Però el polític havia instat repetidament als catalans a romandre pacífics tot i tota la ira del govern central a Madrid. Llavors els jutges alemanys van contradir el raonament d’Espanya.

Pressió sobre Madrid

Ara, l’expresident regional Puigdemont ha mitigat encara més les conseqüències personals del seu arrest temporal en dictar sentència a Alemanya. També ha aconseguit l’èxit polític: la pressió màxima per a una major autonomia a Catalunya. ¿Va actuar Puigdemont a la vora de la legalitat l’any passat?, la veritat és que Part la pressió sobre Madrid és a causa de l’atenció dels mitjans internacionals i el continu debat sobre aquest tema.

Des de la posició de la justícia espanyola i el govern central, està amenaçada la pèrdua de la integritat territorial i per tant el 20 per cent del poder econòmic del país. Puigdemont és partidari d’aquesta tendència. Lógicament, Puigdemont busca internacionalitzar el conflicte. De la mateixa manera, no ha d’ocultar que, en relació amb els esforços per la independència, algunes coses es transfiguren i, de vegades, la violència es considera existent. Això també s’aplica a l’espectre polític d’esquerra a la resta d’Europa.

Les possibles solucions al conflicte a Catalunya són: una major autonomia o la independència d’Espanya. Actuar reflexivament amb serietat sobre el tema, ser comprensible des del punt de vista de l’estat nació, ha d’haver diàleg. De manera que les persones que se sentin escoltats. La UE ara pot demostrar que és indispensable per a la pau a Europa. I la decisió del Tribunal Regional Superior hauria de ser l’impuls per a això.

Comentaris
Comparteix
750Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari