Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX] Carles Puigdemont queda en llibertat i abandona la presó de Neumünster

Comparteix
0Shares

Carles Puigdemont ha exigit l’alliberament de tots els líders catalans empresonats a Espanya i ha demanat diàleg després de sortir aquest divendres poc abans de les 13.52 de la presó de Neumünster en quedar en llibertat amb mesures cautelars.

“Demano l’alliberament immediat de tots els companys que continuen a les presons espanyoles”, ha dit Puigdemont davant els periodistes que l’esperaven a la sortida del centre penitenciari. “És una vergonya per a Europa tenir presos polítics”, ha insistit després d’agrair les mostres de suport que ha rebut “des de tot el món” en aquests dies de reclusió.

En la seva breu al·locució, Puigdemont ha assenyalat que “l’època del diàleg ha arribat”. “És hora de fer política, no hi ha excuses perquè les autoritats espanyoles comencin un diàleg amb les catalanes per mirar de trobar una solució política”, ha insistit.

La llibertat de Puigdemont va ser decretada dijous a la tarda per l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya), que va al·legar igualment la inexistència del delicte de rebel·lió que li imputa el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Moments abans la Fiscalia alemanya va anunciar que l’expresident va quedar lliure a les 11:14 del matí després d’haver abonat la fiança de 75.000 euros lliurada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Puigdemont haurà d’estar de moment a Alemanya a l’espera que es resolgui la petició d’entrega reclamada pel tribunal espanyol, en aquest cas, la justícia alemanya només la farà efectiva per l’altre delicte pel qual se li requereix, el de malversació de fons públics, penat amb fins a 10 anys de presó.

A la seva sortida del centre penitenciari, el president ha estat rebut per una àmplia delegació de diputats de JxCat i d’ERC, que s’han desplaçat fins a la ciutat alemanya per acompanyar-lo i celebrar amb ell la seva sortida de la presó. En tot cas, Puigdemont preveu comparèixer en roda de premsa aquest divendres a les 18 hores a l’edifici Stadthalle Neumünster de la ciutat alemanya.

Precisamente Carles Puigdemont preveu comparèixer aquesta tarda en roda de premsa a Neumünster, segons han anunciat fonts de Junts per Catalunya.
Des de la CUP mantenen que l’única opció és la investidura de Carles Puigdemont, descartant l’opció de Jordi Sànchez, que ha tornat a agafar força en les últimes hores.
Carles Riera considera que la investidura d’Carles Puigdemont, el desenvolupament de polítiques republicanes i el manteniment de la internacionalització del conflicte i la mobilització popular no violenta, són les tres claus.
En aquests moments compareix en roda de premsa el líder de la CUP al Parlament de Catalunya, Carles Riera, per fer una valoració de la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat sota fiança a Carles Puigdemont i no tenir en compte el delicte de rebel·lió.
Tal com informa el Parlament, aquesta ronda de consultes es realitzarà de manera telefònica, amb l’objectiu de poder anunciar un candidat a la investidura avui mateix.
Torrent inicia de nou aquest tràmit per tercera vegada des de les eleccions del passat 21 de desembre a Catalunya i després que l’exconseller Jordi Turull renunciés ahir a la seva candidatura

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari