Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La preinscripció escolar a Catalunya no inclourà l’opció lingüística per estudiar en castellà

Comparteix
0Shares

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres la resolució de les normes de preinscripció i matrícula escolar en la qual no es preveu l’opció lingüística a través de la casella del castellà. La resolució de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, és pràcticament igual a la de l’any anterior i no inclou referència a l’opció de castellà.

Les normes de preinscripció mantenen la puntuació de 10 punts per a aquells alumnes amb una malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs, acreditada amb un informe mèdic.

Les normes de preinscripció mantenen els barems de puntuació de l’any anterior, com els 40 per germans escolaritzats al centre o pares o tutors que treballen; els 30 si el domicili habitual es troba a l’àrea d’influència de l’escola; els 10 si els pares són beneficiaris de la renda mínima d’inserció; els 10 per discapacitat de l’alumne, i els 15 per formar part de família nombrosa o monoparental.

MENÚS PER A CELÍACS

La Generalitat buscava eliminar aquesta última puntuació complementària, però per al curs vinent es mantindrà havent d’especificar de quina malaltia es tracta i les comissions de garanties d’admissió revisaran la documentació. Les comissions de revisar la documentació per detectar possibles casos de falsedat o frau, tindran en compte l’existència o no de menús especials per a malalties digestives en el centre de la primera petició i citaran a les famílies en els casos que consideri necessari per a comprovar l’adequada acreditació.

DATES DE PREINSCRIPCIÓ

La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d’Infantil, Primària i Secundària obligatòria es realitzarà entre el 13 i el 24 d’abril, retardant gairebé un mes l’habitual inici al març –el passat any va ser el 23 de març–.
En el cas de primer cicle d’Infantil serà del 30 d’abril a l’11 de maig; en Formació Professional (FP) de grau mitjà, Batxillerat i arts plàstiques i disseny, del 14 al 24 de maig; en FP de grau superior, del 25 al 31 de maig, i en programes de formació i inserció, del 14 al 25 de maig.
La preinscripció tindrà com a novetat la modalitat electrònica en els cicles formatius de grau superior d’FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial.
Els alumnes, com ja va succeir l’any anterior, podran entrar en les llistes d’espera de cada centre d’aquelles escoles que hagin posat en una posició superior a la inicialment assignada.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari