Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Cristina Cifuentes declara, no convenç els partits i esclata Twitter

Comparteix
0Shares

Cristina Cifuentes es juga en aquestes hores el seu futur polític. La presidenta de Madrid compareix a partir de les 16.30 hores en un ple extraordinari de l’Assemblea a petició de l’oposició per donar explicacions sobre les suposades irregularitats del seu màster de la Universitat Rei Joan Carles.

Serà la primera vegada en la història del Parlament madrileny que un president de la Comunitat comparegui a petició de l’oposició. El debat ha començat amb la intervenció dels portaveus dels grups parlamentaris de Podem i PSOE-M, Lorena Ruiz-Huerta i Ángel Gabilondo, respectivament, amb un temps de cinc minuts cadascun en ser les dues formacions les autores de la petició.

Els dos parlamentaris han exigit explicacions urgents a la popular i han denunciat les “contradiccions” en les seves versions anteriors. “No concorden les dates ni quadren els processos”, ha denunciat Gabilondo, que ha exigit la “veritat”.

A continuació Cifuentes afirma que veu un “frau de llei” que els partits hagin demanat la seva compareixença a l’Assemblea de Madrid: “Aquesta és l’última d’aquestes maniobres i de les més greus perquè recorre al desprestigi personal encara que no és l’única que es s’ha produït “.

Cifuentes: “El títol de màster universitari que figura en el meu currículum és perfectament real i perfectament legal. És un títol oficial”

“És difícil dir si aquesta operació de desprestigi obeeix a una operació política de l’esquerra pensada per guanyar en els mitjans i xarxes el que no han pogut guanyar a les urnes o si és el preu que he de pagar per haver fet coses com combatre la corrupció ”
Queda acreditada la falsedat d’un suposat tracte de favor en el procés de canvi de les meves notes”, ha dit Cifuentes.
Durant la seva compareixença en el ple extraordinari de l’Assemblea, Cristina Cifuentes ha assegurat que el seu títol de màster en Dret autonòmic de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) és “perfectament real i legal” així com ha defensat que ni dit currículum ni les seves qualificacions “han estat falsejades”.
La presidenta aporta documentació per aclarir que hi ha constància documental de la matrícula del màster, de les assignatures matriculades i del pagament del curs. També del certificat acadèmic personal on figuren les 12 assignatures del màster i les corresponents qualificacions i la nota ponderada, segons explica.
Cifuentes també ha recalcat que hi ha una carta del catedràtic Pau Chico al rector de la universitat, Javier Ramos, on s’aclareix que es va produir un error de transcripció de les notes. Segons la presidenta, aquest document explica que aquest error no va afectar únicament a ella sinó també a altres alumnes.
També ha sol·licitat una conciliació prèvia a la presentació d’una querella afegida pels delictes de l’honor. “Fixin-se si estic tranquil·la que ho he posat en mans de la justícia. En política no val tot”, ha assegurat.
Cifuentes anuncia que ha interposat una querella criminal contra dos periodistes per difondre una versió “que no té res a veure amb la realitat”, i que ha sol·licitat que es realitzin les proves per aclarir tots els fets.
El portaveu del PSOE-M, Ángel Gabilondo, torna a intervenir. Considera que la intervenció de Cifuentes no ha aclarit els dubtes i que la confiança dels ciutadans de la Comunitat de Madrid es veu afectada. “Ha canviat la versió dels fets a mesura que es coneixien noves dades”, ha insistit.
“Impulsarem una comissió d’investigació a la Cambra Regional per aclarir tota la veritat i dirimir totes les responsabilitats”.
La portaveu de Ciutadans anuncia que obrirà una “comissió d’investigació urgent i acotada en el temps” i que transmetrà la proposta als portaveus Podem i PSOE perquè li donin suport.
Lorena Ruiz Horta finalitza la seva intervenció demanant de manera contundent la dimissió de Cifuentes: “Senyora Cifuentes, dimiteixi!”
També accepta la proposta de Ciutadans que obrir una comissió d’investigació, tot i que sosté que per a això no cal mantenir a Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

A hores d’ara intervé el portaveu de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado demana més explicacions a Cifuentes i li adverteix que no podrà seguir escudant-se en la universitat perquè, segons ell, la universitat i la presidenta “formen part de la mateixa trama”.
Després de les explicacions de Cifuentes, el portaveu de Ciutadans segueix dubtant de l’obtenció del títol de màster: Com és possible sense anar a classe d’un màster presencial treure 5 excel·lents? No m’entra al cap, expliqui’ns el secret, a mi i als milers d’estudiants”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari