Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La Fiscalia alemanya Demana l’extradició de Puigdemont a Espanya

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
411Shares
Puntuació dels lectors

Carles Puigdemont assegura que l’1 d’Octubre no hi va haver “cap tipus de violència” que justifiqui que se l’acusi de rebel·lió. En el recurs al Tribunal Suprem contra l’ordre de processament, Puigdemont i els consellers cessats Clara Ponsatí i Lluís Puig defensen que no hi va haver violència en el referèndum i demanen que s’anul·li la causa oberta contra ells.

Segons denuncia el recurs, l’ordre de processament “utilitza arguments que resulten realment cridaners per justificar l’existència de violència” en comparar la concentració del 20 de setembre davant la conselleria d’Economia amb una “presa d’ostatges mitjançant trets a l’aire”. L’advocat de Puigdemont, Ponsatí i Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, afirma que per violència “no s’han d’entendre unes manifestacions de protesta, per nombroses que siguin, ni les actuacions reprovables i aïllades dels qui causessin danys”.

“Encara que alguns ciutadans concrets poguessin haver-se excedit de la resistència passiva, i haguessin actuat contra els agents, aquestes conductes no es podrien imputar als processats, perquè es tracta d’episodis aïllats que no permeten sostenir l’existència d’una violència suficient com per integrar el tipus de rebel·lió”

Els processats al·leguen que promoure un procés independentista “és plenament admissible en el marc constitucional espanyol sempre que no sigui mitjançant l’ús de la violència”.

El recurs demana la nul·litat de les actuacions amb l’argument que el tribunal competent hauria de ser el TSJ i no pas el Suprem, i també nega l’existència dels altres dos delictes que s’imputen: la malversació de fons i la desobediència. A més, Alonso-Cuevillas denuncia vulneracions de garanties processals, perquè creu que la “privació” fins ara del dret de defensa “ha suposat prescindir de normes essencials de procediment” i ha provocat una “evident indefensió material”, per la qual cosa “procedeix declarar la nul·litat de les actuacions practicades”.

La Fiscalia General de Schleswig-Holstein ha sol·licitat el lliurament de l’expresident català Carles Puigdemont a Espanya davant el Tribunal Regional Superior d’aquesta regió del nord d’Alemanya, on està detingut el líder independentista.

La fiscalia alemanya ha decidit demanar el tribunal de Schleswig que es tramiti l’extradició de Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics.

El fiscal també reclama que mentrestant Puigdemont continuï a la presó perquè considera que hi ha risc de fugida.

Ara l’Audiència Territorial de Schleswig és la que haurà de prendre la decisió.

Poc abans, l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume-Alonso Cuevillas, ha dit a “El Matí de Catalunya Ràdio” que l’expresident es troba bé mentre espera la tramitació judicial, i que està resignat a estar-se “dues setmanes a la presó alemanya, o mesos”, si es fa el procés d’extradició, o fins i tot “20 anys en presons espanyoles” si l’extradeixen.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
411Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
411Shares