Press "Enter" to skip to content

Ciutadans equipara la Fundació Francisco Franco amb les “associacions separatistes”

Puntuació dels lectors

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha tornat a carregar contra l’independentisme en referència a l’última polèmica generada per la Fundació Francisco Franco (FFF). A l’opinar sobre la possible il·legalització de l’esmentada fundació, tal com demana el PSOE, el dirigent de la formació taronja ha obert la porta a debatre aquesta reclamació, però ha englobat el debat en un altre gran, el d’estudiar la il·legalització de totes aquelles entitats “que van en contra dels valors constitucionals”, entre les quals ha citat les “associacions separatistes”, en referència a l’ANC i Òmnium Cultural.

En una entrevista a la Cadena Ser, a Villegas li han preguntat per la seva opinió i la de Cs sobre una possible il·legalització de la FFF i, encara que al principi ha assenyalat que era una cosa que no li havia plantejat personalment, ha admès com “legítim” tal debat “en una democràcia madura”, de manera que “el podem obrir”. Però no s’ha resistit a ficar en el mateix sac a les entitats independentistes.

Encara Villegas ha dit estar d’acord amb la llibertat d’expressió “fins i tot quan atempta contra els valors constitucionals”, ha acceptat “posar sobre de la taula” el debat sobre l’existència d’entitats que reben subvencions o fons públics. I aquí ha apuntat al cas català, del qual s’ha queixat per estar “patint a associacions que reben diners públics i que defensen principis que estan contra els valors constitucionals”.

En tot cas, ha insistit en la legitimitat d’obrir aquest debat, tant pel que fa a la FFF com a les entitats separatistes, tot i que ha advertit que “les conseqüències que tingui o les resolucions que s’adoptin hauran de ser consensuades”.

La pregunta plantejada tenia a veure amb la publicació d’un tuit des del compte de la Fundació Francisco Franco en què celebrava la victòria “tan justa com merescuda” del dictador a la Guerra Civil.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 290
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser