Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Fiscalia investiga les accions dels CDR com a possible delicte de rebel·lió

Comparteix
389Shares

La Fiscalia de l’Audiència Nacional estudia obrir “accions penals” contra els Comitès de Defensa de la República. En un comunicat, es refereix a les accions dels darrers dies com “intolerables actuacions” i “actes vandàlics” que “posen en perill no només la pau pública i l’ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic”.

La fiscalia assegura que els CDR “emparen i lloen amb violència persones investigades”, en referència als polítics que tenen causes judicials obertes.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional està investigant -amb el suport de la Fiscalia General de l’Estat- tots els actes que s’han dut a terme en as últimes setmanes els autodenominats “Comitès de Defensa de la República” (CDR) que posen en perill “no només la pau pública i l’ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic que els fiscals estem obligats a defensar “.

En un comunicat en què qualifica d ‘ “intolerables actuacions” a la Comunitat Autònoma de Catalunya, la Fiscalia de l’AN informa que, sota la seva direcció, i “en unió dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat” hi ha diverses investigació actives ” en persecució d’aquestes conductes, més enllà de les meres i concretes accions individuals, ja que no es pot obviar el fet que amb el seu actuar el que es pretén és la subversió de l’ordre constitucional, emparant i enaltint amb violència a persones judicialment investigades pels més greus delictes que poden donar-se en un Estat social i democràtic de Dret com és la rebel·lió “.

“Aquestes conductes, que, a la vista dels últims esdeveniments puguin constituir delictes de rebel·lió, malversació i altres delictes contra l’ordre públic, no seran permesos i la Fiscalia, com a garant de l’ordre constitucional, actuarà amb contundència contra els mateixos per dur a seus autors davant la Justícia “, conclouen.

Comentaris
Comparteix
389Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari