Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Una diputada alemanya compara la situació de Puigdemont amb la detenció de Companys per la Gestapo

Comparteix
1422Shares

La diputada alemanya Zaklin Nastic ha comparat la situació de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, que aquest diumenge compleix una setmana a la presó de Neumünster, amb la que va patir el també president de la Generalitat Lluís Companys després de la guerra Civil espanyola, quan va ser detingut per la Gestapo alemanya a la França ocupada pels nazis i extradit després a l’Espanya franquista, on va morir afusellat el 1940.

Zaklin Nastic ha realitzat aquesta comparació en un text publicat al seu bloc on descriu la seva trobada, aquest diumenge, amb Carles Puigdemont a la presó al costat del seu company de partit Diether Dehm.

La diputada Nastic afirma que ha trobat l’expresident català “de cap manera descoratjat” però preocupat per la seva possible extradició davant les “tortures”, segons aquesta diputada, que es produeixen a les presons espanyoles.

Segons el relat de Nastic, Puigdemont ha negat que sigui un “criminal” i s’ha definit com un defensor de “els drets humans i democràtics fonamentals” i un “pres polític” davant els diputats esquerrans que li han visitat a Neumünster. Per la seva banda, els diputats de L’Esquerra han transmès a Puigdemont la seva “solidaritat” i desig d’un “immediat alliberament”.Per això, Nastic ha reclamat al Govern alemany d’Angela Merkel que no es posi del costat del “règim autocràtic de Rajoy”.

Comentaris
Comparteix
1422Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari