Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Puigdemont sobre el 1’O: “Aquella jornada de dignitat popular i barbàrie policial va ser l’inici d’una nova era de la qual no hi ha retorn possible”

Comparteix
231Shares

Mig any després del referèndum sobre la independència a Catalunya, Carles Puigdemont, que està empresonat a Alemanya, va parlar un cop més a les xarxes socials. El referèndum l’1 d’octubre de 2017 va ser “el començament d’una nova era”, “de la qual no hi ha marxa enrere”, va dir aquest diumenge Puigdemont al Twitter i Instagram.

Els membres del govern Català deposat són “presos polítics, però lliures en la seva ment”, va dir. Ja el dissabte, Puigdemont havia tuitejat que no tenia intenció de retirar-se de la política: “Que tothom ho tingui clar: no claudicaré, no renunciaré, no em retiraré davant l’actuació il·legítima dels qui han perdut a les urnes ni davant de l’arbitrarietat dels qui estan disposats a pagar el preu d’abandonar l’estat de dret i la justícia per “la unitat de la pàtria”..

Puigdemont sense accés a internet

Després del referèndum d’octubre, que va ser prohibit pel poder judicial espanyol, el govern de Madrid havia desposseït de poder al govern Català i havia pres el control de Catalunya. En una nova elecció al desembre, els partits independentistes van obtenir novament la majoria dels escons.

Puigdemont havia estat arrestat fa una setmana a Schleswig-Holstein sobre la base d’una ordre d’arrest europea. El poder judicial espanyol l’acusa de rebel·lió.

Segons el Ministeri de Justícia de Schleswig-Holstein, Puigdemont no té accés a Internet a la presó de Neumünster. Se li va permetre fer trucades telefòniques i skype sota supervisió, és a dir, per parlar mitjançant videotrucades, va dir un portaveu del ministeri a Kiel. Els comentaris de Puigdemont són difosos pels seus seguidors a les xarxes socials.

Invitació a Puigdemont

No obstant això, l’ex cap regional català Carles Puigdemont va rebre la visita del membre del Parlament alemany Diether Dehm (esquerra). Segons ell, té por de ser deportat a Espanya. Puigdemont va dir que la justícia espanyola és molt diferent de l’alemanya, va dir Dehm. En Neumünster Puigdemont se sent “molt còmode, és molt amable, i el tracten bé” . Puigdemont li va causar una impressió de tranquil·litat i alegria, ha informat Dehm. Puigdemont estava “ple de coratge” i va dir que se sentia fort.

Dehm va afirmar que les persones perseguides per les seves conviccions polítiques no haurien de ser extradides; Això també s’aplica a l’ordre d’arrest europea. El membre del partit d’esquerra del parlament Alemany ha afegit que havia ofert a Puigdemont viure a casa a Hesse, si arribat el cas no pogués abandonar el país a causa del possible risc de fuga en el cas de ser alliberat en les pròximes setmanes. També va convidar al Puigdemont al seu grup parlamentari a Berlín.

Comentaris
Comparteix
231Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari