Press "Enter" to skip to content

L’Ateneu Popular de Sarrià, calcinat i amb esvàstiques, símbols feixistes i proclames de “mort als CDR”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
333Shares
Puntuació dels lectors

L’Ateneu Popular de Sarrià, situat al carrer Hort de la Vila del barri de Barcelona, ha fet de dia aquest matí completament calcinat per un incendi que ha tingut lloc de matinada, a les 3.45 hores. Les flames no han causat cap ferit, però l’edifici pateix importants danys estructurals i els bombers adverteixen del risc de col·lapse.

Malgrat que les autoritats afirmen que, per ara, es desconeixen les causes de l’incendi, els responsables de la gestió de l’espai apunten a un “atac feixista”, ja que a l’interior els responsables haurien pintat esvàstiques, símbols feixistes com creus celtes i missatges amenaçadors com “mort als CDR” (Comitès de Defensa de la República), pintades que, tal com apunten “no deixen dubte de la intencionalitat política” del delicte.

Tal com relaten a través del seu compte de Twitter, on han penjat imatges de l’estat en què ha quedat l’immoble, “fa mesos que estem denunciant atacs feixistes i el perill que suposen”. Els membres de l’Ateneu Popular de Sarrià demanen “una investigació veritablement rigorosa”, apuntant al fet que la zona està plena “de càmeres” que s’haurien d’investigar. “Volem denunciar els anys d’impunitat que té el feixisme en aquesta ciutat”, han assenyalat els responsables, recordant el punt de concentració que, segons ells, tenen en alguns locals del barri.

Atacs feixistes reiterats

Aquest és el quart atac que ha patit el local, que s’han intensificat des de la celebració del referèndum de l’1-0, fins ara en forma de pintades, silicona al pany o destrosses a la porta.

Així, anteriorment havien aparegut pintades feixistes al pati, i fins i tot el 18 de novembre passat un grup va aconseguir entrar al local trencant la finestra posterior i provocant greus destrosses.

En aquest espai hi havia dos locals de l’Ajuntament de Barcelona, ​​i un d’ells estava ocupat des de 2015 per joves del barri barceloní. “I volem deixar clar que l’Ateneu Popular de Sarrià no és només un espai, és un projecte col·lectiu dels joves del barri. Nosaltres continuem. Així que l’Ateneu segueix, i més antifeixista que mai “, han afegit en aquesta mateixa xarxa social.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
333Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
333Shares