Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La majoria d’alemanys estan en contra de l’extradició de Puigdemont

Comparteix
707Shares

Un 51% dels alemanys que han participat en l’enquesta del diari Die Welt rebutgen de forma contundent l’extradició de Carles Puigdemont. La majoria opten perquè l’expresident català segueixi a Alemanya, mentre que un 35% són partidaris de lliurar-lo a la justícia espanyola. El 14% restant es manté indiferent davant aquesta qüestió.

Aquesta enquesta representativa, encarregada pel tercer diari més llegit a Alemanya, l’ha elaborat l’institut d’estudis Civey i han participat 5057 persones. La pregunta que es va realitzar era la següent: “Hauria la judicatura alemanya extradir Espanya a l’expresident regional català Puigdemont?”.

Els votants de l’esquerra i l’extrema dreta opinen gairebé el mateix sobre Puigdemont

Analitzant les dades que exposa el Die Welt es pot veure que tant els partidaris de l’esquerra com els de l’extrema dreta AFE defensen la mateixa postura: rebutgen l’extradició. Els primers amb un 71%, mentre que els altres amb un 66% dels enquestats.

El desglossament per sexes també revela una dada curiosa: un 40% advoquen per traslladar Puigdemont a Espanya mentre que només un 29% de les dones opinen igual. Més de la meitat d’elles (56%) rebutgen l’extradició i un 47% d’ells.

A dia d’avui és una gran incògnita saber fins quan romandrà ingressat Carles Puigdemont a la presó de Neumünster. Com a mínim estaria fins dimarts (divendres i dilluns són festa allà també) ja que sembla impossible que al llarg del dia d’avui la Fiscalia General de Schleswig pugui prendre una decisió sobre l’execució d’extradició donada la seva complexitat. Tot i que el líder d’JxCat creu que la seva estada s’estendrà bastant més.

“El mateix Puigdemont espera estar dos mesos a la presó”, va explicar l’eurodiputat euroescèptic Bernd Lucke després de reunir-se amb ell hora i mitja. El líder d’Reformistes Liberal-consevadores (LKR), que va haver d’abandonar el partit que ell va fundar (Alternativa per a Alemanya) per la seva deriva a la ultradreta, ha afirmat que l’expresident “se sent ben tractat” a la presó.

Lucke descarta una possible fugida de Puigdemont

Tots dos van parlar de la possibilitat que Puigdemont doni el seu “paraula d’honor de no abandonar Alemanya” mentre la justícia examina a fons el cas. Lucke el va titllar de “perseguit polític” quan va comparèixer davant els mitjans de comunicació i va aclarir que la seva fugida “està totalment descartada”.

Puigdemont, reclamat pel jutge Llarena pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, ha d’esperar ara a que la Fiscalia General de Schleswig decideixi què fer amb ell. Des d’aquesta institució han de valorar si es reuneixen les condicions per al lliurament a Espanya i després presentar la seva petició davant l’Audiència Territorial de Schleswig, que és el tribunal que prendrà la decisió final sobre l’euroordre emesa per la justícia espanyola la setmana passada.

Comentaris
Comparteix
707Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari