Press "Enter" to skip to content

Informe Semanal (TV1) repassarà la detenció de Puigdemont i mantindrà el seu silenci sobre Cifuentes

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
186Shares
Puntuació dels lectors

Com era d’esperar, des de la cadena estatal, poc s’informa dela realitat d’Espanya, Informe Semanal, el programa de reportatges i actualitat de TV1 que aquest dissabte celebra el seu 45 aniversari, ja que que va començar a emetre el 31 de març de 1973, ha avançat els tres reportatges que realitzarà per a l’ocasió.

Durant molts anys la identitat dels programes informatius de la cadena pública, sota la direcció i presentació de Jenaro Castro ha variat la seva aposta permanent per l’actualitat de la setmana, com dicta el seu nom, per seleccionar només alguns temes i barrejar-los amb reportatges més atemporals d’altres temes.

La setmana passada sí va reflectir un dels dos temes polítics del moment, analitzant les novetats del Procés català, però no va parlar sobre l’escàndol del màster de Cristina Cifuentes, ocupant el seu lloc per un altre reportatge en el qual blanquejava la dictadura saudita per vendre l’AVE a la Meca com un èxit; i un tercer sobre el V Centenari de la primera volta al món de Magallanes i Elcano, que va emprar la ministra Cospedal com a experta i guia històrica.

L’escàndol de Cifuentes seguirà fora d’Informe Semanal

Aquest dissabte 31 de març, el programa repetirà el mateix esquema. El seu primer reportatge anirà dedicat a la detenció de Puigdemont, el segon al Japó del segle XXI amb motiu dels 150 anys de l’establiment de relacions amb Espanya, i el tercer a l’art del brodat per Setmana Santa.

Per tant, novament i malgrat les novetats de l’escàndol de Cifuentes -ja que eldiario.es ha destapat que la política diu que es va examinar el dia que el departament de la seva màster inaugurava un curs a 50 quilòmetres, i que ella mateixa ha anunciat una querella contra Nacho Escolar i Raquel Ejerique-, Informe Semanal no li dedicarà un reportatge.

“El viatge de Puigdemont”

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, està reclòs en una presó alemanya a l’espera de ser lliurat a Espanya després d’estar fugit cinc mesos. Informe Semanal reconstrueix el seguiment i la detenció de Puigdemont i els últims passos del secessionisme. Per a això parlarà amb l’expert en seguretat, Jesús Peral; el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, ​​Xavier Arbós; i la catedràtica de Dret Internacional, Araceli Mangas.

“Japó, segle XXI”

Japó va estar segles per darrere dels temps. Després va agafar el pas. Des de fa diverses dècades va fins i tot per davant. Amb motiu dels 150 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Japó i Espanya, Informe Semanal ha viatjo a l’extrem orient amb la finalitat de prendre el pols a un país dinàmic entestat a preservar les seves tradicions. L’equip del programa ha estat en un col·legi públic, una residència d’avis, el major mercat de peix del món, o una forja d’espases samurais; ha muntat al tren bala i entrat en els fogons del restaurant més exclusiu del planeta.

“Els fils de la Setmana Santa”

La Setmana Santa es teixeix amb milions de puntades. Les imatges més belles són també les més ben vestides, El brodat clàssic segueix viu. En l’actualitat es treballa sobre més teixits que abans. ‘Els fils de la Setmana Santa’ és un reportatge en el qual participen Antonio Pérez, gerent de taller; Carlota Elena Menéndez, directora de taller; Joan Rosén, fundador del taller; José Manuel Molina Cobos, director artístic; Joan Arenal, del taller Santa Bàrbara; i Jesús Resa, Germà Major de la Germanor dels Estudiants.

Fuente:Vertele

Comparteix

Comentaris
Comparteix
186Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
186Shares