Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Ponsatí demana suport econòmic per pagar la seva defensa

Comparteix
213Shares

Poques hores abans que Clara Ponsatí s’entregui a una comissaria d’Edimburg, a Escòcia, per respondre a l’ordre europea de detenció del Tribunal Suprem, la consellera cessada pel 155 ha demanat suport econòmic per finançar la seva defensa i ha activat una campanya de micromecenatge per Internet per fer-ho possible.

L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, té previst posar-se a disposició de les autoritats escoceses aquest dimecres per respondre davant la justícia després de ser emesa per part del Tribunal Suprem l’ordre de detenció internacional contra ella i la resta de líder independentistes fugits. Però davant es acudir a la comissaria d’Edimburg, la dirigent ha posat en marxa una campanya de recollida de fons a través d’internet (crowdfunding) per sufragar la seva defensa legal.

Mitjançant crowdjustice.com, l’exdirigent ha iniciat la campanya que requereix suport urgent per pagar els costos de la seva defensa “contra aquest enjudiciament polític i l’intent sistemàtic de criminalitzar el desig d’independència de més de 2 milions de votants en Catalunya”. A la mateixa web, la dirigent alerta que “el delicte que se m’ha imputat és punible amb fins a 30 anys de presó”.

Inicialment, l’exconsellera ha de recaptar 40.000 lliures per a organitzar la defensa preliminar i les audiències, així com “els substancials preparatius necessaris per investigar, presentar proves i citar experts i testimonis”. De fet, Ponsatí assumeix que haurà d’augmentar el seu objectiu de recaptació si el cas segueix endavant, i en aquest cas ha confirmat que “no puc fer això jo sola”.

L’exconsellera reclama una contribució “en el que puguin” per “lluitar contra aquest abús de poder per part del Govern espanyol” i es dirigeix ​​en català específicament “als que van defensar les urnes l’1-O”, i “no s’han doblegat a tot i la repressió, les amenaces i els abusos del Govern espanyol”. A tots ells els agraeix el seu suport, les mostres d’afecte i els anima “a seguir esperançats i ferms en el combat pacífic per la llibertat”. També els demana contribuir a aquesta campanya de crowdfunding per finançar les despeses jurídiques de la seva defensa.

Ponsatí finalitza el seu missatge amb la “seguretat que la veritat, la raó i la llibertat prevaldran per sobre de la mentida, la injustícia i l’autoritarisme”, i que tornarà “en llibertat a casa, a Catalunya”.

Link Defend Clara Ponsati

Comentaris
Comparteix
213Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari