Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]El Comitè de Drets Humans de l’ONU admet la demanda de Puigdemont

Comparteix
514Shares

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha acceptat a tràmit la demanda de Carles Puigdemont per “vulneració” dels seus drets polítics a Espanya.

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ha acceptat la petició presentada per l’advocada internacional de Puigdemont, Rachel Lindon, que denunciava la vulneració dels seus drets a presentar-se a càrrecs públics (article 25 del Conveni de Drets Civils i Polítics), el seu dret a l’associació política (article 22) i el seu dret a l’expressió política pacífica (article 19).

Segons l’escrit del comitè de l’ONU, la demanda s’ha acceptat aquest dilluns, mentre Puigdemont compareixia davant les autoritats alemanyes després de ser detingut.

Aquesta decisió se suma al dictamen del mateix comitè sobre Jordi Sànchez, que en aquest cas demanava a Espanya mesures cautelars.

strong>El govern espanyol té sis mesos per respondre

Ara, l’ONU ha escrit al govern espanyol perquè respongui sobre el cas de Puigdemont en un termini màxim de sis mesos. A més, el Comitè de Drets Humans ha demanat a l’advocada del president destituït que indiqui “quin tipus de remeis” vol exigir a l’Estat en cas que es conclogui que hi ha hagut una violació dels drets de Puigdemont.

A principis de mes, Carles Puigdemont va presentar la demanda contra l’Estat espanyol al Comitè dels Drets Humans de l’ONU en considerar que s’havien vulnerat els seus drets. Ho va fer un equip d’advocats internacionals en nom de Puigdemont. Entre aquests hi ha l’advocat especialitzat en drets humans Ben Emmerson que, entre d’altres, es va encarregar de representar la viuda d’Aleksandr Litvinenko, l’exagent del KGB que va morir enverinat l’any 2006 a Londres. Emmerson va assumir la defensa de la seva viuda, Marina, i va concloure que Rússia estava darrere de la mort de l’exagent del KGB.

Comentaris
Comparteix
514Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari