Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La jutge que va interrogar Puigdemont diu que la seva entrega a Espanya es podria considerar improcedent.

Comparteix
629Shares

Carles Puigdemont ha continuat aquesta nit en custòdia a Neumünster a l’espera de passar a disposició del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein. Aquesta alta instància judicial és la que haurà de decidir si accepta l’extradició i, mentrestant, determinar si el manté en custòdia o el deixa en llibertat provisional.

La jutge ha determinat deixar Carles Puigdemont a la presó de Neumünster fins que el tribunal no decideixi sobre l’ordre de detenció i entrega cursada per Espanya, segons ha informat el fiscal general de la ciutat de Schleswig, Georg-Friedrich Güntge, aquest dilluns al vespre.

La nota de la jutgessa d’instrucció que va prendre declaració Puigdemont obre la porta a considerar improcedent la demanda d’extradició, l’última paraula sobre l’extradició de és el Tribunal Superior de l’estat federat, qui té competències en aquesta matèria

Segons especialistes internacionals en dret, no hi ha dubte que l’ordre de detenció europea inclou indicis que l’extradició podria ser improcedent / denegada”

Alonso-Cuevillas no descarta que l’extradició arribi al TC alemany

L’advocat del president cessat pel 155, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que podria ser que el cas de l’extradició de Carles Puigdemont arribés fins al Tribunal Constitucional alemany. En una entrevista a “Més 324”, Alonso-Cuevillas ha explicat que la decisió judicial s’ha pres en una fase preliminar que ni tan sols ha suposat l’admissió a tràmit del cas d’extradició. Per l’advocat de Puigdemont, la jutge de primera instància de Neumünster ha pres una decisió “merament formal”.

Segons l’advocat de Puigdemont, el que ha de passar a Alemanya és el mateix que ja ha passat a Bèlgica. En primer lloc, es mirarà si els delictes que Espanya especifica a l’euroordre de detenció són als 32 supòsits pels quals es dona l’extradició directa. Si no hi són, es passarà a la “doble incriminació”, és a dir, a comprovar si els fets delictius descrits serien també delicte a Alemanya.

En cas que ho fossin, aleshores la justícia alemanya hauria de determinar si Puigdemont tindria un “judici just” a Espanya si fos extradit. En tot cas, és un procés judicial que pot durar, pel cap baix, 90 dies, i que pot arribar, segons ha explicat el mateix Alonso-Cuevillas, fins al Tribunal Constitucional de Karlsruhe, una opció que la defensa de Puigdemont no ha descartat.

Comentaris
Comparteix
629Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari