Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Cristina Cifuentes agafa vacances en plena crisi pel seu Màster amb notes falsificades

Comparteix
0Shares

Cristina Cifuentes s’ha presentat aquest dilluns davant els seus companys de partit com la víctima d’una “cacera” d’origen difús que pretén destruir-la “políticament i personalment”. La presidenta ha recorregut des del plasma a aquesta “operació” com a estratègia de defensa davant les irregularitats del seu màster revelades per eldiario.es. en la seva particular fugida cap endavant. En aquest camí ha anunciat una querella contra eldiario.es mentre continua sense aportar noves proves que aclareixin les contradiccions i les llacunes en els fets, assenyalades en quòrum per l’oposició.

No és la primera vegada que Cifuentes o algú del seu partit recorre a aquest tipus d’arguments. Mariano Rajoy va descriure el 2009 la trama Gürtel com una “trama contra el PP” que formava part d’una estratègia del Govern per debilitar-les. Ignacio González, imputat en el cas Lezo i assenyalat per la justícia com a presumpte capitost d’una trama corrupta, denunciava en 2015 una “cacera informativa” perquè ni ell ni Aguirre fossin candidats. I el grup popular a l’Assemblea de Madrid va abandonar la comissió parlamentària que investiga la corrupció amb l’argument que busca fer “una causa general contra el PP”.

En aquesta ocasió, la presidenta ha barrejat en el seu discurs del “linxament” les informacions d’aquest mitjà amb les acusacions sense proves de Francisco Granados que la vinculen, per coneixedora, amb el finançament irregular del PP.

“Res importa als que ens volen debilitar a qualsevol preu. Estem vivint el món al revés. Els que intentem combatre les males arts, ens veiem assenyalats, perseguits i calumniats”, ha dit davant el comitè executiu regional aquest dilluns, on ha tornat a erigir en regeneradora de la vida política i víctima de “l’alt preu” que comporta “obrir finestres”.

Cifuentes no ha volgut atribuir aquest suposat atac, ni en la seva compareixença Gènova ni en les entrevistes a Onda Cero i Tretze en què es va mostrar també com a objectiu. La mateixa estela discursiva ha seguit el número dos de Cifuentes al Govern regional i portaveu, Àngel Garrido: “Sabem que si ens ataquen és perquè som les millors”, ha assenyalat en declaracions a la premsa el passat dijous.

El vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Casado, ha descartat el “foc amic” en aquest cas davant d’un discurs molt més ambigu de la presidenta autonòmica. Quan resten pocs mesos per a les eleccions, es complica l’emergència i escenificació de postures discrepants. Els càrrecs institucionals per 2019 estan en joc.

Va buscar “alternatives” per treure el màster

Les mateixes fonts han precisat aquest dilluns que Cifuentes va tenir converses amb els professors de la universitat quan va ser nomenada delegada del Govern a gener de 2012 per buscar “alternatives” a com seguir cursant el màster presencial. No necessiten, però, en què consistia aquesta flexibilitat: si podia absentar-se de les classes i presentar-se sol als exàmens, si hi havia possibilitat de fer les proves altres dies … Una explicació que xoca amb la negació que fa la presidenta d’haver rebut “tracte de favor”.

El seu equip assegura, en aquest sentit, que demostrarà que va tenir vincles amb la universitat amb “diverses cites” malgrat que els alumnes confirmen que mai la van veure a classe i el professor de l’assignatura la nota es va modificar estranyament en 2014, Pablo de Chico, diu que no la recordava.

Mentrestant, el treball fi de màster continua sense aparèixer. La universitat va dir divendres que l’estava buscant. Els passos que se segueixen en els lliuraments d’aquest tipus estan protocol·litzats i inclouen diverses còpies i la pujada a una plataforma informàtica. Sobre aquesta qüestió, l’equip de Cifuentes ha informat aquest dilluns que s’han traslladat a la URJC el permís per publicar el treball.

L’oposició retreu el “victimisme”

L’oposició ha forçat la compareixença de la presidenta en ple extraordinari el pròxim 4 d’abril, una iniciativa que ha intentat vetar per segona vegada el PP perquè, al seu judici, que Cifuentes doni explicacions en aquest format a l’Assemblea “no s’ajusta a reglament”.

A cap dels partits, ni tan sols al seu soci d’investidura, els ha convençut aquest nou gir dels esdeveniments. “Amb la presentació de la querella no se’ns han aclarit els dubtes. El que tinc a primera vista és una informació motivada, argumentada i seria la que s’ha presentat fins aquest moment”, ha expressat el portaveu del PSOE Ángel Gabilondo .

El líder de Ciutadans a Madrid, Ignacio Aguado, ha criticat la “posició victimista de la presidenta, que sona al discurs de la cacera de Soria, Granados, Aguirre, González o el dimitit president de Múrcia”. “Alguna cosa fa molt malament quan Cifuentes s’amaga i segueix sense donar explicacions judicialitzant l’assumpte, denunciant el missatger”, ha remarcat.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, es pren per primera vegada unes vacances des que va arribar a la presidència, amb el seu polèmic màster encara sense resoldre, segons informa Cadena SER.

Serà la primera vegada que no hi haurà Consell de Govern per Setmana Santa -ni compareixença posteriorment des que està ella al comandament. Cifuentes se’n va de vacances sense aclarir els dubtes sobre l’obtenció del seu màster. Encara assegurant que han donat permís a la URJC per publicar-“si ho troben”.

Cifuentes sempre ha defensat que les vacances “han de ser una opció” i no “una obligació”. Així ho va remarcar el juliol del 2017, quan va assegurar que “no se m’acut millor lloc d’estar que aquí treballant a la Puerta del Sol en el que queda de juliol i agost”.

En la seva última compareixença, aquest passat dilluns, Cifuentes es va presentar a través d’un plasma com a víctima d’una cacera i va anunciar davant els seus que es querellarà contra els periodistes Ignacio Escolar i Raquel Ejerique per les informacions sobre el seu màster amb notes falsificades.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari