Press "Enter" to skip to content

Alemanya manté bloquejada a Twitter a la Fundació Franco per incitar a l’odi

Puntuació dels lectors

La pregunta és recurrent cada vegada que hi ha una nova notícia sobre la Fundació Francisco Franco: seria possible una Fundació així en un país com Alemanya? La resposta sempre ha semblat evident: ‘No’. A Alemanya és impossible imaginar una organització que porti per nom Adolf Hitler i que es dediqui a promoure l’obra del dictador nazi. Però és que ara sabem que tampoc seria possible l’existència Fundació Francisco Franco. A Alemanya, ni tan sols és possible accedir al compte de Twitter de la fundació del dictador espanyol. És inaccessible.

Així ho ha anunciat el periodista de La Marea Antonio Maestre, que ha demanat al polític del Partit Popular Borja Sémper que prengui nota de com es regula l’enaltiment del feixisme a Alemanya. “Gent seriosa”, ha afegit el periodista. Aquest diari també ha comprovat, a través de diversos contactes, si el compte de la Fundació és visible des de territori alemany i el resultat és el mateix que difonia Maestre: inaccessible.

La legislació alemanya és implacable amb els discursos que enalteixen i justifiquen el feixisme i amb el conegut com a discurs d’odi, és a dir, el discurs que té per objectiu promoure i alimentar la discriminació o la violència contra la dignitat d’un grup d’individus. Prova d’això és que fa tot just uns mesos Twitter, complint la legislació vigent, va tancar el compte de Beatrix von Storch, una política d’ultradreta per promoure l’odi contra la comunitat musulmana. Ara ha estat el compte de la Fundació Francisco Franco la qual ha estat bloquejada.

La pregunta que queda latent ara és quantes comptes del nostre estimat Twitter serien tancades a Espanya si apliquéssim aquests principis reguladors?

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 649
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser