Press "Enter" to skip to content

Llarena s’emportarà una “bona sorpresa” segons l’advocat de Comín i Serret

Puntuació dels lectors

L’advocat dels exconsellers de la Generalitat, Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, s’ha mostrat especialment optimista davant la situació a la qual es van a enfrontar els seus defensats i la resta de dirigents fugits a l’estranger com a conseqüència de l’acció de la justícia espanyola. El lletrat creu que la situació no és tan dolenta com podria semblar perquè amb la reactivació de l’euro ordre per part del jutge del Suprem, Pablo Llarena, “la justícia espanyola s’emportara una bona sorpresa quan vegi que Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit no responen com voldria”.

En diverses entrevistes radiofòniques, Boye s’ha plantejat si “el jutge Llarena no és el nostre millor aliat, perquè les coses s’estan fent de la pitjor manera possible”, ha assenyalat. Per això ha tret pit a l’hora de comentar que aquesta situació provocada pel magistrat s’acabarà convertint en “el pitjor dels seus malsons” quan vegi que “serà contrastat en almenys quatre països” democràtics, després de la qual cosa ha avisat que aquests “països democràtics, davant resolucions poc democràtiques, tindran una reacció en comú”.

Aquesta situació provocada pel magistrat s’acabarà convertint en “el pitjor dels seus malsons” quan vegi “serà contrastat en almenys quatre països” democràtics.

El lletrat també ha confirmat que els seus defensats es presentaran davant del jutge belga en el moment en què se’ls citi, però que de moment no han rebut cap notificació al respecte.

També s’ha referit a la situació de Puigdemont, de la qual ha aclarit que avui a Alemanya hi ha una vista a partir de la qual començarà el procediment “per aconseguir que se li deixi en llibertat”. També en aquest sentit s’ha mostrat optimista, en assegurar que “les estratègies jurídiques es mesuren molt bé i estem segurs de quin serà el resultat”.

“Les estratègies jurídiques es mesuren molt bé i estem segurs de quin serà el resultat”

En un termini d’entre 24 i 48 hores, el jutge ha de decidir si ell o una instància superior deixa en llibertat o en presó preventiva a Puigdemont mentre es tramita l’euroordre, una decisió que en tot cas no se sabrà aquest dilluns, ha avançat. Segons Boye, aquest és un procediment més llarg del que podria semblar, però estava ja previst que es pogués produir una detenció, ha confirmat, de manera que l’estratègia està definida.

Boye està convençut que la justícia alemanya no entendrà que hi ha una doble incriminació en el cas de Puigdemont. Així, en la tasca de buscar si els fets que descriu Llarena tenen translació en l’ordenament jurídic d’un país europeu, en aquest cas d’Alemanya, la defensa està convençuda que no serà així. “Més enllà dels Pirineus, el plantejament de Llarena no se sosté”, ha dit.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser