Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Alemanya trasllada Puigdemont a la presó de Neumuenster, segons mitjans alemanys

Comparteix
0Shares

Carles Puigdemont ha estat traslladat aquest diumenge a la presó alemanya de Neumuenster, després de ser detingut aquest matí després de creuar la frontera procedent de Dinamarca, segons informen el diari Die Welt i la revista Focus, citant la agència DPA.

El cap d’internacional de Der Spiegel, Mathieu von Ror, també assegura que Puigdemont ha estat traslladat a aquest centre penitenciari.

Les agències Reuters i Associated Press s’han distribuït imatges de l’entrada a la presó de la furgoneta en què Puigdemont viatjava en el moment de la seva detenció.

La Fiscalia General de l’Estat federat de Schleswig-Holstein, serà l’encarregada d’estudiar l’euroordre contra Carles Puigdemont, segons ha informat un portaveu del ministeri de Justícia alemany després de la detenció del líder sobiranista en aquest país.

D’acord amb el sistema federal alemany, les competències en aquesta matèria corresponen a la Justícia de l’estat federat i no a la Fiscalia federal, amb seu a Karlsruhe (sud-oest del país).

Puigdemont va ser detingut avui a les 11.19 hora espanyola en una estació de servei de l’autopista A7, poc després d’entrar en territori alemany per la frontera de Dinamarca, i va quedar sota custòdia policial a la ciutat de Jagel, uns 40 quilòmetres al nord de Kiel , la capital de l’ ‘land’ estat.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari