Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Les fiscalies espanyola i alemanya comencen els tràmits per a l’extradició de Puigdemont

Comparteix
377Shares

La policia alemanya ha interceptat Carles Puigdemont quan acabava d’entrar al país en cotxe des de Dinamarca.

Agents de la policia alemanya han aturat Carles Puigdemont a les 11.09, quan circulava per l’autopista A-7 en direcció sud, just després de passar la frontera alemanya des de Dinamarca.

El diari alemany Focus assegura que el CNI, el servei d’intel·ligència espanyol, tenia localitzat Puigdemont i hauria avisat la policia alemanya quan va sortir de Finlàndia. La retenció l’ha efectuat una patrulla policial quan Puigdemont entrava en territori alemany en el tram nord de l’autopista, segons ha confirmat Uwe Keller, portaveu de la policia de Kiel, capital del “Land” de Schleswig Holstein.

Puigdemont estaria ara a la comissaria de la població de Schuby, una petita població de poc més de 2.600 habitants que està a uns 30 quilòmetres de la frontera danesa.

Fonts de la Moncloa han assenyalat que han rebut la confirmació oficial per part de les autoritats alemanyes de l’arrest de Puigdemont.

Les fiscalies espanyola i alemanya ja han començat a fer els tràmits per a l’extradició del president Carles Puigdemont. Així ho ha assegurat el ministeri públic espanyol, que ha informat que es troba realitzant “intenses gestions” amb la fiscalia d’Alemanya per a “posar a la seva disposició tota la documentació i material que es necessiti per fer efectiva l’euroordre”.

Fonts de la defensa de Puigdemont asseguren que, tot i que la detenció a Alemanya no entrava en els seus plans, no ha de suposar una extradició ràpida cap a Espanya. Alemanya és un dels països amb una legislació més garantista i va ser un dels cinc destinacions europees que el seu equip jurídic va recomanar per escapar del Tribunal Suprem i poder defensar, davant d’un tribunal no espanyol, els seus problemes judicials ..

Comentaris
Comparteix
377Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari