Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’influent diari Sueddeutsche Zeitung de Munich SZ titula: “Alemanya té el seu primer Pres Polític”

Comparteix
0Shares

Segons informa el diari alemany Sueddeutsche.de, ara la República Federal d’Alemanya té el seu primer presoner polític, Carles Puigdemont, l’exprimer ministre Català, que va proclamar la independència de la seva regió, tot i que la majoria de la població de cap manera dóna suport això. Un presoner polític? El fet que els líders catalans empresonats siguin presos polítics no només és vist per la majoria dels membres del parlament regional de Barcelona i Amnistia Internacional, sinó també per l’experiència dels ministeris de Justícia a Brussel·les i Berna. Bèlgica i Suïssa no han lliurat Puigdemont a Madrid perquè no consideren que el conflicte per Catalunya sigui un problema domèstic a Espanya ni tampoc un delinqüent.

El conflicte de Catalunya ha arribat a Berlín. Hi ha moltes tensions Pot el Ministeri de Justícia alemany decidir el contrari en el cas que els homònims belgues? Si bé hi ha un acord en la gran coalició a Berlín, el curs dels separatistes catalans no és legal ni legítim. Però poden els altres estats de la UE acceptar durant més temps que Madrid està intentant aixafar un moviment de masses democràtic amb empresonament i multes? És obvi que els rigors de la judicatura espanyola estan destinats a destruir l’existència social i econòmica dels activistes catalans.
No es tracta de terroristes, sinó de polítics que han estat legitimats mitjançant eleccions lliures i que han recorregut exclusivament a mètodes pacífics. Per aquesta sola raó, segons els professors de dret espanyols, els fets de la sedició i la rebel·lió no es donen. No hi va haver violència a Catalunya per part dels separatistes, sinó només de la policia espanyola. És cert que Madrid té tot el dret a neutralitzar políticament els separatistes; però aquí hi hauria la retirada del sufragi passiu i la prohibició de les seves organitzacions.

Per tant, Puigdemont va aconseguir internacionalitzar el conflicte, el que no pot ser de positiu per a Madrid. . A més, Puigdemont estava a l’exili a Bèlgica, i cap polític clau de la UE va prendre seriosament.

L’atac contra ells va reagrupar als separatistes
Però després va deixar escapar un “fanal” -, sens dubte, amb la benedicció del primer ministre conservador Mariano Rajoy – arrestar més líders catalans, una nova ordre de detenció europea per Puigdemont. Aquesta ordre d’arrest va ser executada per la policia de carreteres d’Alemanya del Nord. Qui a Kiel o Berlín va ordenar això? Això no va ser intel·ligent.

L’acció del govern a Madrid contra el lideratge català ha reunit els separatistes disputats a Barcelona. La regió està amenaçada de vaga, però l’estabilitat de Catalunya depèn de l’economia espanyola en el seu conjunt. I això al seu torn afecta la Unió Europea. Desafortunadament, Brussel·les no ha instat el primer ministre Rajoy a negociar amb Barcelona sobre una solució política a la crisi. Ara ho ha de fer Berlín.

Fuente:Sueddeutsche.de

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari