Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Puigdemont ja ha marxat de Finlàndia

Comparteix
0Shares

Segons ha informat el membre del parlament finlandès Mikko Kärnä, Puigdemont ha abandonat el país nòrdic.

Kärnä, membre del parlament finlandès, ha estat un dels amfitrions de Puigdemont a la capital de Finlàndia.Segons Mikko Kärnä, ell acaba de saber que Carles Puigdemont ha tornat cap a Bèlgica per mitjans desconeguts.

Segons diu el text, Kärnä ha rebut informació que el president va marxar divendres al vespre de Finlàndia per dirigir-se a Bèlgica, tot i que no se sap per quines vies ho va fer.

Kärnä hi explica que durant el dinar que van tenir plegats divendres van parlar sobre la possibilitat que Espanya dictés una nova euroordre contra ell:

“Va ser informat que si això passava tenia dues opcions: presentar-se davant les autoritats fineses fent front a l’opció de ser extradit o abandonar el país i dirigir-se a Bèlgica, que és el seu lloc de residència”

Finalment, per tant, Puigdemont va optar per la segona opció davant la reactivació de l’euroordre per part del jutge del Suprem Pablo Llarena.

El diputat Mikko Kärnä ha indicat també que Puigdemont li ha assegurat aquest dissabte que “cooperarà plenament” amb les autoritats belgues.

La fiscalia de Finlàndia ha rebut aquesta passada nit l’euroordre dictada pel jutge Llanera per detenir Carles Puigdemont. L’euroordre també afecta Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret.

Ahir mateix, Mikko Kärnä i Carles Puigdemont apareixien en una imatge junts al centre d’Hèlsinki.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari