Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els estudiants del màster de Cifuentes denuncien no haver-la vist a classe “ni un sol dia”

Comparteix
0Shares

Els estudiants haurien estat els primers denunciants de la suposada falsificació de les notes del màster que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, teòricament va cursar el 2011 a la Universitat Rei Joan Carles durant la seva època com a delegada del Govern a la comunitat madrilenya. Així ho afirma eldiario.es, que dimecres passat va revelar uns documents que demostrarien que una funcionària externa a la universitat va canviar les notes de la dirigent de “no presentat” a “notable” dos anys després de matricular-se i sense acreditar una nova matriculació.

Segons el citat diari, cinc dels estudiants que cursaven el màster presencial al qual estava inscrita la dirigent del PP, han declarat que no la van arribar a veure “ni un sol dia a classe”. Un dels alumnes ha confessat fins i tot que s’ha assabentat “aquesta mateixa setmana” que Cifuentes era al màster “en veure el llistat de companys”. El mateix estudiant, que ha demanat que s’oculti totalment la seva identitat “ha afirmat també que “si em crida, la Fiscalia ho explicaré”.

Els estudiants han estat els primers a presentar una denúncia oficial davant la Fiscalia

Actualment, la Fiscalia ja posseeix la denúncia posada per 15 associacions estudiantils de diversos centres universitaris públics de Madrid que dijous passat van reclamar una investigació oficial que determini si les dades revelades per eldiario.es són certes.

Els estudiants així com els partits de l’oposició han reclamat a Cristina Cifuentes que presenti la documentació que provi que les seves notes no van ser il·legalment modificades.

Davant les crítiques dels estudiants del màster, el Gabinet de Cifuentes ha declarat que aquesta va acudir “quan podia”, ja que en aquell moment estava exercint de delegada del Govern. Aquesta no és la primera vegada que Cifuentes parla sobre la irregularitat de les notes.

En primera instància, la presidenta madrilenya va atribuir els canvis en els seus resultats a un “error de transcripció” defensant així la versió oferta el rector de la universitat, Javier Ramos. Posteriorment, el gabinet de la presidenta va afirmar que Cifuentes havia deixat dues assignatures en el curs 2011/2012 que va acabar aprovant mesos més tard. Finalment, Cifuentes va penjar al seu compte de Twitter un vídeo a manera de ‘selfie’ en què afirmava que havia estat víctima d’un atac d’un mitjà de comunicació absolutament injust i basat en moltíssimes mentides “i va atribuir de falsa l’acusació.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari