Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rivera: “Els separatistes s’equivoquen si pensen que Espanya és una República bananera”.

Comparteix
0Shares

Rivera afirma que el procés independentista “ha mort” i el “enterrament” es va veure dijous al Parlament

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que el procés independentista català “ha mort” i que el “enterrament” va tenir lloc aquest dijous al Parlament autonòmic, en el Ple on el diputat de Junts per Catalunya Jordi Turull no va aconseguir recaptar els vots necessaris per ser investit president de la Generalitat.

Després de qualificar de “surrealista” la situació que es va produir en aquesta sessió plenària, en què la CUP va impedir la investidura de Turull al negar-se a donar-li el seu suport, Rivera ha indicat que els partits independentistes estan “trencats i dividits”. “El procés separatista ha mort, s’ha acabat, i ahir va ser part de l’enterrament. Només calia veure les cares dels separatistes”, ha manifestat.

El líder de la formació taronja ha conclòs que al final “l’Estat de Dret ha vençut els que volien trencar la democràcia”, encara que ells “no ho vulguin reconèixer”. Per això, els ha demanat que actuïn amb “un mínim de seny” i diguin als seus votants que “això s’ha acabat”.

L’INDEPENDENTISME NO VOL GOVERNAR

El líder de Cs ha dit que “el més lògic” seria que els separatistes, aprofitant que van obtenir una majoria d’escons en les últimes eleccions autonòmiques, arribessin a un acord per investir un candidat i formar un Govern, evitant que calgui convocar unes noves eleccions.

A més, s’espera que aquest candidat sigui una persona que no estigui investigada per la Justícia en relació amb el ‘Procés’, com passava amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, amb Jordi Sànchez i ara amb Jordi Turull, i que “acati les lleis “.

No obstant això, ha afegit que el que determini finalment el que va a ocórrer serà l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, “un senyor fugit de la Justícia que viu a Waterloo (Bèlgica) i que es pensa que viu en una República catalana”.

En la seva opinió, fins ara no han proposat una candidatura viable perquè “el nacionalisme és victimisme”. “No construeix, només destrueix, no proposa, només intenta posar obstacles; no suma a la gent, la divideix, i no vol governar, vol trencar Espanya i donar una mala imatge d’Espanya”, ha assegurat.

Rivera, que s’ha felicitat que el PP, el PSOE i Ciutadans decidissin activar junts l’article 155 de la Constitució a Catalunya després del “cop a la democràcia”, ha pronosticat que “el nacionalisme seguirà sent un problema molt gros per Espanya i per a Europa “.

“Que ningú pensi que el futur Govern (català) es dedicarà a gestionar la sanitat, l’educació o el medi ambient”, perquè “seguirà pensant en com destruir Espanya”, ha afirmat.

CONSEQÜÈNCIES JUDICIALS PER ALS LÍDERS DEL ‘PROCÉS’

Respecte a la situació judicial dels líders del ‘Procés’ –trece dels quals han estat processats aquest divendres pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena–, el president del partit taronja ha dit que és “molt trist” que polítics que han ocupat càrrecs públics acabin als tribunals.

Però ha subratllat que si han arribat a aquest punt és “per haver pres decisions irresponsables permanentment” i per haver comès presumptament delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, entre d’altres, en comptes d’haver optat per “aturar aquesta bogeria”.

En aquest sentit, ha indicat que hauran d’assumir les conseqüències dels seus actes i que es van equivocar si pensaven que Espanya era “una República bananera on es puguin negociar les sentències i els jutges”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

One Comment

  1. Joan Joan

    No, Alberto, és una monarquia faxiste!

Deixa un comentari