Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern Espanyol concedeix l’indult a cinc presos a petició de confraries per Setmana Santa

Comparteix
1527Shares

El Consell de Ministres ha concedit l’indult a cinc presos a sol·licitud de confraries amb motiu de la Setmana Santa i en què concorren les raons de justícia, equitat o utilitat pública, informa el Ministeri de Justícia.

Es veuran beneficiats reclusos per als que es va proposar indult per les confraries del nostre Pare Jesús El Rico i Maria Santíssima Amor de Màlaga i del Sant Crist del Perdó de Lleó, la Reial Germandat de Jesús de Natzarè de Ponferrada (Lleó), la Germandat del Santíssim Ecce Homo de Gandia (València) i la Confraria de nostra Senyora de la Solitud i Davallament del Senyor de Granada.

Els membres de la Confraria del nostre Pare Jesús El Rico de Màlaga es van veure sorpresos l’any passat en comprovar que l’any passat no figurava cap indult proposat per la mateixa en l’acord adoptat llavors pel Govern.

Es tractava d’una tradició que s’havia complert ininterrompudament des de feia 75 anys i el motiu va ser que els reclusos proposats no complien els requisits.

Finalment l’1 de juliol de l’any passat la Confraria va celebrar l’alliberament d’un pres per complir la tradició, basada en una pragmàtica que Carles III va dictar en 1759 després d’una epidèmia de pesta a Màlaga després que no pogués celebrar-se a Dimecres Sant pel referit acord del Consell de Ministres.

Es va tractar d’una reclusa de mitjana edat natural de la comarca de l’Axarquía que complia condemna per un delicte contra la salut pública. La Confraria acceptava així la proposta del Govern d’alliberar un pres després de la Setmana Santa.

Comentaris
Comparteix
1527Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari