Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Un home que jura lleialtat a l’Estat Islàmic obre foc i pren ostatges a França

Comparteix
116Shares

Un individu és ara mateix atrintxerat dins el supermercat de la població de Trèbes, a tocar de Carcasona, al departament de l’Aude, a França. L’home, que segons fonts de les forces de seguretat franceses, hauria dit actuar en nom d’Estat Islàmic, l’atacant ha matat a almenys dues persones, informa l’agència AFP, altres mitjans reporten que hi ha 12 ferits dins el supermercat.

Ara mateix hi ha “centenars de gendarmes” a la zona, segons que expliquen testimonis a la cadena d’informació France Info. El barri on es troba el supermercat està envoltat per policies i no s’hi pot entrar ni sortir. A la resta d’establiments que hi ha a la zona hi ha desenes de treballadors que, seguint les ordres de les forces de seguretat, s’han tancat i esperen poder ser evacuats.
Segons les primeres dades, l’home “ha entrat al voltant de les 11:15 hores en un supermercat Super U i s’han sentit trets”.

Segons explicaven alguns testimonis, uns minuts abans d’entrar al local comercial, el mateix atacant va ferir de bala a un policia en un altre punt del mateix districte de Carcassona, reporta BFM. L’agent corria al costat de tres companys quan l’individu va obrir foc contra ells des del seu cotxe.

La prefectura de l’Aude ha llençat missatges a Twitter informat que hi ha una operació policial en marxa i demanant que ningú s’atansi a la zona.

Pel que sembla, l’atacant ha jurat lleialtat a l’Estat Islàmic, informa AFP. Un testimoni, citat pel diari 20 Minutes, afirma que l’home va cridar “Al·là és gran”.

El Ministeri de l’Interior gal ha comunicat que “s’ha establert” un perímetre de seguretat “a la zona.” Eviteu el sector i segueixin atents a les indicacions de les autoritats “, ha instat al seu Twitter.

El primer ministre francès, Edouard Philippe, ha afirmat que es tracta d’una “situació seriosa”. La Fiscalia qualifica ja el succés d ‘ “incident terrorista”.

Comentaris
Comparteix
116Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari